2010-01-19

Kényelem

A komfortérzetet sokféleképpen meg lehet teremteni. Kényelmes székekkel, kanapékkal, kényelmes magaságokkal, kényelmes terekkel, kényelmes anyagokkal. És az is a kényelem része, ha a berendezés könnyen használható, ha ránk van szabva, ha igazodik a mindennapjainkhoz, ha minden kézre áll. A bútoroktól kezdve a legkisebb apróságokig, mindentől függ. Ez az otthonosság érzése, ami inkább rajtunk múlik, nem a pénztárcánkon.

A burkolatok választását is a kényelem szempontjából közelítettük meg, és vetettük el nagyon gyorsan a kivitelezés során felajánlott, családi házakban előszeretettel használatos kőpadlót.  Ez utóbbi választásakor a praktikumot, a könnyebb takaríthatóságot, a burkolatok egységét szokták emlegetni. Lehet ez ízlés kérdése is. Számomra egy belső tér ridegnek hat kővel, pláne, ha szőnyeggel sem lágyítanak rajta. A  kergetőzésekből származó szokásos esések sem lennének annyira viccesek. Takarítani pedig a parkettát is ugyanúgy lehet, csak vödör kell hozzá, felmosó, meg némi víz...

Trendi vagy semleges?  Kérdés, hogy mennyi időre tervezünk, a padló nem épp szezonális eleme a lakásnak. A most divatos, erőteljes, karakteres változatok később talán már nyomasztanak, és könnyen előfordulhat, hogy ha az egyszerűen variálható bútorokban, kiegészítőkben stílust váltunk, az összkép is zavaros lesz. Mi az alapokat hosszú távra terveztük, a többi pedig bármikor alakulhat - kevésbé fanatikus családtagok módszeres meggyőzése után. Így került mindenhová fehér kőris, az előterekben afrikai afréziára váltva.




A melegburkolatoknál egyetlen kérdéses pontunk volt sokáig: a szűken forduló, pihenő nélküli lépcső burkolása. Esésgyanús övezet. Végül a padlószőnyeg mellett döntöttünk, abból is a speciális, jó minőségű lépcsőszőnyegek kategóriáját választva. Puha, meleg hatású, kényelmes, és tapasztalataink szerint gyerekbiztos. Minden józan megfontolás ellenére színében világos, de jól takarítható, antiallergén és portaszító tulajdonságokkal bír. A kakaót és a málnaszörpöt is taszítja, amennyiben betartjuk az általam hozott távoltartási végzést a lépcső 2 méteres körzetében.


Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: