2010-01-27

Fotosapiens

Szeretek fotózni, jó lenne tudni is... Szerencsére fotográfus is van a barátok között, aki néha beenged minket magához, hogy aztán pár remek családi képpel és további ősz hajszálakkal távozzunk a gyerekek által kissé leamortizált stúdióból.


A képmánia és az üresfal-fóbia együtt számos dekorációt hívott életre a lakásban. Nem volt egyszerű válogatni az évek óta gyűlő termésből, a megfelelő méretben előhívni/nyomtatni, keretezni, a helyüket megtalálni, de olyan személyessé tették a lakást, ami megér minden fáradtságot.

Pancsolós képek a fürdőszoba bejáratánál, mindig öröm ránézni :)
Ilyen osztású képkeretet nem találtam, így a legnagyobb ikeás keretbe vágattam paszpartut a megfelelő méretű kivágásokkal. Bármelyik keretező műhely megcsinálja.

 Ez nem a klasszikus fotómozaik, hiszen a sok kis 1x2 cm-es fotóból nem rajzolódik ki egy nagy kép. Mégis nagyon mutatós. Indexképekből készült (a fotók nyomtatásakor kapott indexlap, amely az összes fotót tartalmazza), egyesével vágva, ragasztva, nagyfiam első évének képanyagából. Aztán keretezőhöz került, karácsonyi ajándékként pedig a férjem kezébe.



Házi fotográfusunk képei a fekete-fehér-ezüstre hangolt előtérben


Képek a konyhában a nyári nyalóka-korszakból

A digitális fotózás korában egy kicsit jobb géppel jó képet készíteni nem túl bonyolult feladat. Számtalan ingyenesen használható képszerkesztő program is segíti az igényes végeredmény létrehozását, szóval mindez házilag is kivitelezhető. Ha úgy döntenénk, hogy nem bíbelődünk ezzel, akkor pedig a grafikai stúdiók nyújthatnak segítséget, ahol megszerkesztik, javítják, nyomtatják a kiszemelt képeket olyan formában és méretben, amilyet csak szeretnénk.


Ha a fotók egyszerű felhasználásánál maradunk, nem muszáj végleges helyet találni, és ezt fúrás-faragással is megerősíteni: képeinket egy polcra is kitehetjük,
egy folyton változó kiállítás darabjaiként.
 

Ha valami különlegesre vágyunk, kerülhetnek képek bútorokra kasírozva (pl. nagyobb szekrény ajtajára vagy plexire), textilre, falakra tapétaként, vagy üvegfelületek mögé.

Nagy kedvencem a Graham & Brown fotókeret-mintás tapétája. Önmagában is mutatós, de ha hozzátesszük személyes / kedvenc képeinket, végtelen variációkban születhet újjá a szoba képe.
Pláne, ha a dekorálást a gyerekekre bízzuk! :)



Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: