2011-05-01

Blogszemle 4.

A szemlézéssel mindig rájövök, milyen gyorsan telik az idő, a blogszemlék közötti, meg a hétvégi válogatás alatti is... ilyenkor lehet csemegézni. Itt egy újabb merítés a sokasodó cikkekből:

Urbansnob
Te is mindenben arcokat, formákat látsz? Akkor neked való az Urbansnob összeállítása, alább:

Tovább: Képzeleted ismerősei 

Stilblog
A bútorok világában egyre több kezdeményezést látunk természetes anyagok használatára a műanyag alternatívájaként. Egy újabb természetes megoldás - Zartan Chair Philippe Starck és Eugeni Quitllet laboratóriumából a Magis számára.

Tovább: Philippe Starck folyékony fája

Otthon, édes 
A falimaricában az a jó, hogy az egyén művészi kibontakozására is lehetőséget ad. Az egyes matricák csak rajtad múlik hova kerülnek és végül milyen hangulatot árasztanak.

 
Tovább: Falragasz

Mindennapi betevő 
Folyékony halmazállapot + kimerevített pillanatok a fotográfia segítségével


Tovább:  Cseppnyi pillanatok

Manzárd café
Érzett már késztetést valaki egy bútoráruházi séta közepette, hogy pihenésképpen ledobja magát egy ágyra vagy fotelba? Esetleg otthonosan mozogva magadévá tenni egy előre berendezett tüchtig mintalakást, mint amilyenek például az IKEA áruházaiban is láthatók?



Tovább:  Living in IKEA by Christian Gideon

Lisztesláda 
Igor Udushlivy által tervezett vállfát René Magritte The Son of Man c. képe ihlette.


Tovább:  Magritte vállfa

Gyerekszoba 
Mindig örül a szívünk, ha magyar tervezésű gyerekbútorba botlunk. Már ha az szemmel láthatóan egyedi és művészi igénnyel megtervezett és a felhasznált anyagok terén is igényes. Mint például Büi Szilveszter bölcsője.


Tovább:  Interjú - Egy légies bölcső

DesignPumpa 
A Corner-Contact Dice, COCODICE, magyar nevén sarok-kapcsolati dobókocka, egy logikai rendszer újgenerációs dobókockákkal. A fejlesztésbe integrált kommunikáció, a tartalom, az üzenet, a termék sokoldalúsága eredményezhette azt a megtiszteltetést, hogy 2011-ben, a nemzetközi és hazai piacra lépésének első pillanatában a Cocodice termékcsalád megkapta a világszinten legnagyobb design elismerést, a Red Dot Design díjat.


Tovább:  COCODICE – RED DOT DESIGN díjas magyar fejlesztés


Ágy-asztal-tv
A tükrök evolúciójának legújabb kori története nyomán manapság egy dolog nyilván minden tükörbolondnak szembeötlik: a keret eltűnt. Volt, nincs. Kóródi Zsuzsanna üvegművész munkáiban is ez a trend tükröződik...


Tovább:  Hot Design Mirrors!

Dekooder
A héten a dekooderen hírt adtunk egy nemzetközi akcióról, ami az egész országban fellelhető színtelen köztér és épület-rehabilitációra, a sok elhanyagolt köztér, épület, homlokzat színesítésére bíztat minden közösséget.




Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

éva írta...

Érdekes meglátások:)