2010-08-11

Úton-útfélen

Gyerekkorunk családi utazásai mindig valami "helyi téma"-gyűjtéssel értek véget, legtöbbször valami nevezetességet ábrázoló agyagplakett, vagy más jellegzetes szuvenír formájában. Egy ideig tervben volt egy padlásfalra álmodott óriástérkép, ahol ezek elfoglalhatják méltó helyüket, és ahol mi időnként csendben megemlékezhetünk két- majd négyütemű portyázásainkról.
Az alábbi ház tulajdonosai is az utazós-gyűjtögetős típusba tartoznak, de apró turista-emlékek helyett szőnyegeket, bútorokat, ládákat, párnákat cipelnek haza magukkal ebbe az igazi rusztikus alapokkal bíró házba.

Utazások alkalmával mi volt a legnagyobb darab, amit a lakásba szánva hazahoztatok?



Forrás via 79ideas

Share

Szólj hozzá!

5 megjegyzés:

Szentgyörgyi Kata írta...

Egy kézzel festett, selyem és egy berber kézi szövésű szőnyeg Marokkóból. Bár hogy nagy lett volna, az túlzás, meglepően kicsire összehajtogatták nekem őket.

á la carte kulinaria írta...

Gyönyörű képek! Nyaralni volna kedvem....
Mit hoztunk haza, ami nagy volt? Szőnyeget Marokkóból és vizipipát Tunéziából. Azt hiszem ezek voltak a legnagyobb szuvenírek.

B.Tier Noémi írta...

Eddig a szőnyeg a nyerő! Mi lehet még?

Timi írta...

Mucha plakátok Prágából, és egy tükör. Volt vele macera, de megérte.

aletta írta...

Nagyon tetszik az "olvasólámpa"! :-)

Egyébként pedig egy 1 méteres Star wars lézerkard Londonból, ami nem fért bele a bőröndbe, ezért a kézipoggyász mellé tűztem és ezek után 3 határőr is abbahagyta a munkát, állt a sor, mert mindenki a lézekradot próbálgatta, hogy igazi-e. Végül hazaengedték, mert elhitték, hogy ami elemmel megy, azzal valószínű nem lehet nagy kárt okozni az utasokban.