2011-09-19

Emily's - boldogságsziget a belvárosban

A belvárosi Király utcában és környékén heti rendszerességgel felbukkanok. Például ott van az 1/E alatt a kedvenc képkeretező műhelyem, az egyik sarki üzletben a kedvenc virágosom (Virágom, virágom), és a styling munkák miatt is gyakran az itt állomásozó lakber boltokból válogatok. De a legjobban azokat a helyes kis boltokat szeretem, amilyenekről az ember mindig csak álmodozik. Pár négyzetméter boldogság! Üzletmustra rovatunk jelentkezik.

Bő egy hónapja nyitott az Emily's a Király u. 38. szám alatt. Fiatal tulajdonosát, Emíliát mi más, mint a nagybetűs Szerelem szólította vissza  Budapestre Németországból, ahol az utóbbi pár évben egy hasonló bolt tulajdonosa  volt. Amikor hazaköltözött, nem is álmodott arról, hogy itthon is belevág ilyesmibe, de ahogy az lenni szokott, a nem létező véletlen ehhez a kiadó üzlethelyiséghez vezette, ami valamikor régen hosszú évtizedekig szabóműhelyként szolgálta a belváros lakóit.

Emília kedvenc boltja mindenféle jófajta cukisággal van tele, a country-romantika híveinek kötelező a zarándoklat. Lakásdekorációkon kívül egy gardróbszekrényből stílusos ruhákat és ékszereket is válogathatunk magunknak.
Ezt a fém, festett asztalkát már egy Nők Lapja dekoranyagban is szerepeltettük, az augusztus 24-i számból lehet ismerős. A türkiz gyógyszeresszekrényt egyből kiszúrtam magamnak... A bolt egyébként nemsokára megújul, a hangulathoz jobban passzoló tapétát kap és egy kis teázó-kávézó galériával bővül. Jó lesz, majd halmozzuk az élvezeteket.

Apropos: Ha hozzájutnátok egy ilyen aprócska bolthoz, mit kínálnátok a népnek? 


Fotók: Kedvenc Otthon

Szólj hozzá!

9 megjegyzés:

Edina írta...

Szappanokat! Egy illatos, színes-szagos boltot szeretnék, nekem elég lenne kisebb is, csak lenne már :)
Edina

krealady írta...

Húha, én most kicsit lecsendesítem a lelkemet. Aki saját otthonról is csak álmodozik, annak elérhetetlen álom, hogy azt még ilyenekkel is töltse meg. Fantasztikus a hangulata. Én mondjuk ruhákat nem árulnék, de azon kívül egyszerűen..., hát, szóval, a Tildás konyhai szettek, a festett bútorok... Itt, nálunk, Móváron elképzelni sem tudnak ilyen üzletet. Nem tudom, mekkora lenne rá a kereslet, de ízlésformálónak kiváló mindenképpen!

Fróni írta...

Ha lenne egy ilyen kis üzletem, akkor biztosan fűszerüzletet nyitnék "Sárkány ellen sárkányfű"! :)) Minden álmom egy fűszerboltocska....sötét mahagóni bútorral, félhomállyal, egy kis asztalka a sarokban, sok-sok fiók, amikben illatos fűszerek várják, hogy a saját logo-val lepecsételt papírba téve lemérjem a régi mérlegen, majd egy antik pénztárgépbe beütve átadjam a vevőnek. Illatok kavalkádja... Fűszeres álmom....

Schneider F. írta...

Nemcsak lenne - lesz is. Helyi termékekekt, melyeknek tudom az eredetét, a fáig és a készítőig visszamenve. Mézbe ágyazott, dióval töltött aszalt szilvát, tésztákat házi tojásból, lekvárt, csatnit, mártást, napon szárított paradicsomot, mesés fotókat, szakácskönyvet, 100 éves kendervászon párnákat, gyógyfüvekből készült teákat. Itt ipar, szennyezés nincs, csak a horizont és a tiszta levegő.

Tündéri Lonka írta...

álomszép bolt... köszönöm a részletekről a képeket, ugyanis sajnos nem mostanában fogom személyesen is látni

vadjutka írta...

Imádom én is a boltot - egy cseppnyi könnyedség és felfrissülés -, és köszönöm, hogy lefotóztad az én ékszereimet is (vadjutka.hu).
Judit

éva írta...

Bocs,hogy beleronditok de a képek azok jól sikerültek de én ott voltam a boltba és nem volt valami varázslatos,többet vártam a képek alapján. Ezeket mindenhol lehet kapni,azt hittem ,hogy hozott kintröl is valamit. Sajnálom de ez nem igazán jött be nekem. A varroda ami a helyén volt azt jól ismertem a tulajdonos (Cseh szabóság volt)ott csináltattam fiatalabb koromba a nadrágjaimat. Mégegyszer bocsi:)

Kedvenc Otthon írta...

@krealady: érdemes lenne azért folytatni az álmodozást, néha egész jó dolgok sülnek ki belőle :) Amúgy meg a vidéki jóságoknak, kézműves termékeknek is helyet lehetne ott adni, abban benne van a helsi érték meg az ízlésformálás is..

@Edina, Fróni, Schneider F: bízom benne, hogy a kézműves termékekre, a gondosan összeválogatott kínálatra mindig lesz vevő, hajrá!!!

@vadjutka: Szia Judit, köszi a hozzászólást, azok ott nagyon szépek, mint mindig valami Tőled :) Csak azért nem linkeltelek be a posztba, mert utólag nem voltam benne biztos, hogy mindegyik a tiéd. De szívesen!

@éva, sajnálom, ha csalódott vagy, igyekeztem mindent részletesen lefotózni, hogy lássátok a kínálatot. Lehet még jobban stílusba hozni a helyet, de nekem így is tetszett.

Kedvenc Otthon írta...

helyi érték, pardon