2011-11-11

Vilavu - Gyerekszájból márkanév - Üzletmustra + JÁTÉK!


Az ember építkezik, vagy csak szeretné az elképzelései szerint berendezni meglévő otthonát, de nem talál olyan bútort, amilyet szeretne. Ismerős helyzet. Az már cseppet sem általános, hogy ezek után gondol egy nagyot, és létrehoz egy olyan bútorboltot, ahol az egyedi tervek alapján készült minőségi, kézműves darabokat mások számára is elérhetővé teszi, mutatva ezzel egy új lehetőséget az igényes lakberendezésre. 

Bábel Katával, a főváros legújabb design gyerekbútor üzletének fiatal tulajdonosával épp ez történt, miután beleszeretett a tömörfa bútorokba, és rátalált egy asztalosra, aki a terveit kézzelfoghatóvá tette. Az a tény, hogy Kata a kisfia révén gyerekszobában is érdekelt, no meg az, hogy igencsak szélsőséges a hazai gyerekbútor választék, nyilván közrejátszott a bolt profiljának kialakításában. De az üzlet nevét is a  család legifjabbjának köszönheti, aki  a “We love wood" szlogent nemes egyszerűséggel Vilavu-ra "fordította". 


A Vilavu-t nem lehet egyszerűen csak boltként aposztrofálni, inkább egy olyan "Ötletház”-ként, ahol a meglévő kollekcióból bárki megtervezheti és összeállíthatja gyermeke bútorát. Bemutatóterem, ahol az egyedi méretre gyártott tömörfa ágyakhoz, asztalokhoz formatervezők által megálmodott lámpák, tapéták, gyermekágyneműk, paplanok, párnák, szőnyegek és függönyök közül válogathatnak a szülők. Design lakberendezési üzlet, ahonnan nemcsak a gyerekszoba berendezéséhez szerezhetők be a stílusos kiegészítők. Kuckó, ahová hétvégéken olyan készségfejlesztő foglalkozásokkal várják a gyerekeket, amelyek középpontjában az ökotudatos gondolkodás áll – vagyis mindez együtt teremti meg a Vilavu sajátos és varázslatos világát.


Az egyedi igényekhez "egyedi" határidők is társulnak, de maximálisan jó értelemben:  a természetes hatást tükröző, vizesbázisú páccal kezelt, egyedi tömörfa bútort 2(!) héten belül készíti el a Vilavu asztalosa, és azt ígéri, az imbusz kulcsra otthon sem lesz szükség...  

Az ágyak, komódok, asztalok, szekrények mellé a bútorok stílusához illeszkednek a magyar és holland formatervezők által megálmodott lámpák, tapéták, gyermekágyneműk, paplanok, párnák, ágyneműhuzatok, szőnyegek és függönyök is. A kínálatot gyapjú takarók, öko- és fajátékok egészítik ki.  


A Vilavuban Fatér Mária iparművész lámpáival is találkozhattok, a "Take it easy" kollekció darabjai jól passzolnak a gyerek birodalmába. A kekszet, habcsókot, golyórágót vagy cukorkát tartalmazó lámpatestekhez egyedi lámpaernyőt készítenek, akár a gyerekszobához illő tapétából, textílből, vagy egy egyszerű lámpaernyőből.  Vajon meddig tart a töltelék? :)


A csipkelámpa személyes kedvencem

A boltban több helyen (a bejáratnál és a pultnál is) Juhász Ádám formatervező lámpáiba "ütközhetünk"


Két napja a sajtóbemutatón jártam, hogy most hozzam nektek a képeket. Az üzletet keressétek a II. krt. Bécsi út 25. szám alatt, hogy személyesen is meggyőződjetek a tömörfa bútorok és a design találkozásának nem mindennapi látványáról!


A Kedvenc Otthon táborának abban a szerencsében van része, hogy a Vilavu bemutatkozásához most csak nálunk egy JÁTÉK is társul! Az üzlet mesés példányai közül egy asztali lámpa érkezhet ahhoz, aki:

1. a Vilavu facebook táborának tagja - katt ide, itt az lehetsz!

 2. a Kedvenc Otthon facebook táborának is tagja, katt ide!

3. a KO blog VILAVU - Kedvenc Otthon JÁTÉK  facebook-os Fényképalbumában (katt ide!) található képek egyikén bejelöli magát a fotó alatt jobb oldalon megjelenő Fénykép megjelölése sorra kattintva! Állj rá a kis kereszttel a képen bárhová, kattints, írd be a neved, majd válaszd a Megjelölés befejezése parancsot. Egy játékos csak egyszer jelölheti magát.

A boldog tulajdonos otthonába majd ez a piros-fehér kockás, vagy a piros alapon fehér pöttyös lámpabúrás példány kerül (a pöttyös az igazi)!


A játék a mai naptól egy hétig, azaz november 18. éjfélig tart, sorsolás és eredményhirdetés november 21-én*! Oszd meg a játék hírét! Gondolj az ünnepekre, a lámpa nem csak magadnak, hanem ajándéknak is pompás lehet!

Sok szerencsét!


*A nyeremény átvehető a Vilavu budapesti üzletében, vagy saját költségen postázása kérhető.

Fotók: Kedvenc Otthon, Vilavu (16, 17, 36)

Szólj hozzá!

6 megjegyzés:

Tímel írta...

Ez valami egészen fenomenális ötlet!
Annyira nyilvánvaló a létjogosultsága, hogy nem is értem, miért nem volt eddig ilyen remek ötlete senkinek:)

Kedvenc Otthon írta...

Nekem biztosan eszembe jutott, pár éve hajtogatom rendületlenül:) Egy üzletnyitáshoz persze több kell, mint egy ötlet, a Vilavuban minden összeállt! Nagyon drukkolok nekik, mert nagyon szimpatikus vállalkozás!

Tímel írta...

Bocsánat, nekem teljesen új volt, Nálad pedig nem rég vagyok olvasó:)

Én is drukkolok:)Be is nézek majd. Tavaszra lesz egy hobbi és meditáló szobám, szerintem találok itt magamnak ezt-azt:)

éva írta...

Még megsem nyilt amikor én már ott jártam mert nem messze lakom tölle. Akinek van gyereke annak nagyonfog tetszeni egyébként nyilt egy másik is nem messze tölle.

Névtelen írta...

Wow, micsoda szuper kis gyerekbirodalom!
Az az autós tapéta a kedvencem!

Névtelen írta...

A raklapból készült asztal csuda jó!!!!
Gratula hozzá!