2010-10-01

Diana f+

Jövő héten indul a Lomography.hu jóvoltából a képkeresős játékunk. Csatlakozzatok a facebookos Kedvenc Otthon táborhoz, ennyi lesz a beugró... Hogy mi is a lomography, arról a múlt héten olvashattatok (katt ide!).
A játék nyereménye az alábbi Diana f+ masina lesz (értéke: 27.000 Ft). Személyesen választottam ezt Nektek - persze nem volt egyszerű a döntés, mert ez a típus többféle dizájnnal létezik. Jobbnál jobbak.


Az 1960-as évek eleje óta kultikus legendaként élő, teljes egészében műanyagból készült Diana fényképezőgép mindig is álomszerű, ragyogó képeiről volt híres. Az új Diana+ tisztelgés a klasszikus előd előtt, az eredeti Diana pontos (néhány újítással felturbózott) másolata. Műanyag lencséi, 2 zárállása (nappali és B idő), 3 rekeszbeállítási lehetősége és kézi fókusza az eredeti Dianát idézi.

A Diana F+ ezeken túl új funkciókat is nyújt: kivehető lencsét és extrapici rekesznyílást a lyukkamerával készített felvételekhez; két képformátumot és egy végtelen panorámakép-funkciót, amivel korlátlan széles és szinte észrevehetetlen átmenetű panorámaképeket készíthetsz. A Diana F+ a Diana+ -hoz képest is továbbfejlesztett, hiszen vakuval van felszerelve, amelybe színszűrőket is rakhatunk.

A géphez megkapod a Diana történetét, valamint Diana F+ képeket tartalmazó, több mint 200 oldalas, gyönyörű „Diana F+ Vignettes” könyvet is.

Olvasd el ezt is: VizuálKult: Lomography 

Ajánljd a blogot a barátoknak vagy oszd meg ezt a linket! 



Share

Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

Bozsa írta...

de szuper! :D