2010-10-07

WAMP Part 6

A Csodaceruza Kiadó wampos standjánál pár hónapja több mindennel is gazdagodtam. Az Aranysityak című kortárs gyerekverseket tartalmazó kötet az egyik kedvencünk lett azóta, a versek válogatását és szerkesztését Lackfi János fiatal kortárs költő vállalta magára. A kötetre annyira igaz a friss szemlélet, hogy valóban csak az utóbbi 2-3 év terméséből válogattak, 40 költő írásaiból. Az illsztrációkat és a költők portréját Molnár Jacqueline rajzolta.


Az ajánlóból egy rövid, ámde lakber ;) vonatkozású részlet:
Mit csináljunk, ha unjuk a kaméleonunk színét? Tapétázzuk újra a falat, és ő majd alkalmazkodik! Ez a könyv tele van hasonló életfontosságú kérdésekkel és válaszokkal, melyek nélkül igazán nem élet az élet!

Lackfi János honlapján ízelítőt is kaphattok a versekből


A Csodaceruza gyermekirodalmi folyóiratot, és a Kiadó többi meseszép gyerekkönyvét is érdemes megnézni!


A zsákmány többi részét Rofusz Kinga illusztrátor printjei alkották, aki az idei, XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében az év illusztrátora lett!


Schein Gábor Irijám és Jonibe c. verses mesekönyve (a halkirálynő és a madárkirály egymásratalálásának időtlen története) Kinga rajzaival elnyerte Az Év Gyerekkönyve (2009) díjat.A mi képeink a wamp óta megjárták a képkerezőt és lassan, de biztosan a szabad falakra is felkerülnek.


A Csodaceruzát megtaláljátok a Facebookon is!

Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: