2012-02-29

Szökő-év



A szökőévben beiktatott plusz nap, a tegnapi havazást leváltó szikrázó napsütéssel nálam tényleg egyfajta "időn kívüli" érzést produkált, mintha a mai, meg a február összes többi napja között csak igen laza kapcsolat lenne... Egyébként nem csak a naptárunk, én is kicsit elcsúsztam a világ eseményeihez képest, muszáj volt pár nap pihenőt beiktatni, és valamennyire feltankolni a lazulásból, semmittevésből, családozásból.


2012-02-22

Üzenete érkezett


Soron következő (ma megjelent) Nők Lapja anyagunk témája az üzenőtáblák voltak, a szokásos vezérfonallal: mit lehet könnyen, gyorsan, olcsón otthon legyártani. Bár ezt a tollasütőt végül fényképes dekorációnak használtuk, el tudnám képzelni a napi üzenetek rögzítésére is az előszobában.


2012-02-21

Az idő próbája



Épp egy nagy belmagasságú, látszógerendás vidéki házról írok cikket, gyönyörű fa nyílászárókkal, panorámás kertkapcsolattal. Nem most lettem érzékeny a szépségére, de jó látni, amikor mind a beépített anyagok, mind a bútordarabok örök életűek, értékállóak, és az idő múlásával a minsőség semmit nem kopik.


2012-02-14

Értékmentés másképp



Rácz Anikó tervezésében a HANNABI Freestyle Home márkáról a tavalyi Design Hét kapcsán már írtam itt a blogon,akkor mutatták be az új, Gyönyörű Magyar névre hallgató kollekciójukat, amely a paraszti világ értékeiből merít.

2012-02-13

Tábor-kép: Olvasósarok




A reggeli - témára érzékenyítős - posztban ígértem, hogy ma fény derül az olvasósarok-játék minden részletére. És tényleg.

A fény Franta Ági és kézműves lámpái jóvoltából derül ránk, illetve majd egy szerencsés olvasóra, aki nem lesz rest:

1. saját képet küldeni legkésőbb február 28-ig emailben a kedvencotthon[kukac]gmail.com címre, amelynek témája az otthoni olvasós kuckó
2. írni hozzá 2 sort, mit szeret benne, hogy jött létre, stb
3. bejelölni magát az általam feltöltött fotóján a Tábor-kép: Olvasósarok mappában, ami a Kedvenc Otthon facebook oldalán található
4. begyűjteni a blog olvasóitól annyi szavazatot, hogy február 29-én déli 12 órakor épp toronymagasan vezesse a mezőnyt.


Kell egy sarok?!




A múlt heti elhavazódás (mindenféle értelemben) csak még inkább ráhangolt az erre a hónapra beharangozott olvasó képvadászat témájára, az olvasósarokra. Mert hiába tágítjuk egyre inkább az otthoni közösségi tereink határait, méretét, átláthatóságát, egy kuckóra, ami csak a miénk, mindig szükség van. Egy sarokra, ahová bevackolhatjuk magunkat, ahol megisszuk az első (vagy sokadik...) kávét, ahol mézet csurgatunk a forró teánkba, ahol újra és újra elővesszük Márait, belefeledkezünk egy magazinba, vagy épp kinyitjuk a gyerek kedvenc mesekönyvét, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk.


2012-02-06

Hó-fehér


Ha lehet még fokozni ezt a finom, hópelyhes, hóangyalos hangulatot, ami a hétvégén közénk telepedett, akkor ezzel a madridi, hófehér alapokon nyugvó lakással szerintem jó úton járok...


2012-02-02

Tapéta-orgia



Amikor rátaláltam ennek a dán lakásnak a képeire, az első gondolatom az volt, hogy A. a tulajok beszabadultak egy tapétaüzletbe, ahol egyszerűen nem tudtak választani, és mindet hazahozták; B. ezek tapétában utaznak.

2012-02-01

Hobbiból, otthon



Viczkó Bea, a Kopenka megálmodójának szépséges tortája, amit a Kedvenc Otthon 2. blogszülinapjára készített abszolút siker volt, pedig csak a látvány jutott el hozzátok a két héttel ezelőtti ünneplés képanyagával.  Hm, ha kóstoltátok is volna...! 

Tekintettel arra, hogy a design-ban, a szép formákban, dekoratív dolgokban vagyok érdekelt, engem alapvetően a látvány fogott meg, mit számított volna a töltelék, meg az ízvilág, de elismerem, hogy a torták és cupcake-ek (vagyis töltelékes, minitorták) világában ez cseppet sem elhanyagolható szempont. Ha a kettő szépen összeér (ja, és ha van egy jó babás-fórumos nickneved, ami csak úgy véletlenül beugrik, és később egy brand épül rá), ez sül ki belőle: a Kopenka!