Viczkó Bea, a Kopenka megálmodójának szépséges tortája, amit a Kedvenc Otthon 2. blogszülinapjára készített abszolút siker volt, pedig csak a látvány jutott el hozzátok a két héttel ezelőtti ünneplés képanyagával. Hm, ha kóstoltátok is volna...!
Tekintettel arra, hogy a design-ban, a szép formákban, dekoratív dolgokban vagyok érdekelt, engem alapvetően a látvány fogott meg, mit számított volna a töltelék, meg az ízvilág, de elismerem, hogy a torták és cupcake-ek (vagyis töltelékes, minitorták) világában ez cseppet sem elhanyagolható szempont. Ha a kettő szépen összeér (ja, és ha van egy jó babás-fórumos nickneved, ami csak úgy véletlenül beugrik, és később egy brand épül rá), ez sül ki belőle: a Kopenka!
Bea nem cukrásznak készült, eredetileg nyelvtanárként végzett, majd reklámügynökségen dolgozott évekig. A pályaváltás gondolata nála is (mint talán sokunknál) a gyerekek érkezésével kulminálódott. Egyrészt, mert a család mellett egyértelmű volt, hogy a korábbi munkahelyi hajtásnak nincs helye, másrészt olyan kreatív energiák törtek a felszínre, amelyekkel kezdenie kellett valamit.
Először a gyerekszobáig jutott: bútorok, játékok tervezésében vélte a megoldást megtalálni, aztán a konyhában kötött ki. Már nem úgy általában, hanem egy kreatív sugallat nyomán. A barátok, ismerősök első "megrendelései" után a marcipánnal, cukorkákkal dekorált krémes sütemények kedvéért még egy cukrásziskolába is beiratkozott.
A főváros közeli vidéki cukrászatban eltöltött idő nem múlt el nyomtalanul, csak nem teljesen úgy, ahogy azt az elején gondolta: Bea design-csemegéi és a helyi habos-mákos megálmodói talán nem illettek össze, mindenesetre "útravalóul" alaposan eltanácsolták a Kopenka háziasszonyát a cukrászattól. Szerencsére eme jeles napon már kezében volt Winkler Nóra meghívása: a Budapest ArtFair 2010-es rendezvényére ő készíthette el néhány műalkotás sütire átkomponált változatát, hogy a nagyközönség - szó szerint is - belekóstolhasson a kortárs művészetbe. Szóval hepiending: boldogan távozott a műhelyből a saját birodalmába.
Az ominózus ArtFair-es sütik: Hirst, Fontana és Mondrian képei nyomán:
Nem sokkal később Sztankay István 75. születésnapjára süthette a meglepetés tortát és cupcake-eket
Azt szereti a leginkább, ha nem konkrét elképzelést, hanem csak pár apró információt kap az alkalomról, az ünnepeltről, egy stílusról. Innen indul az alkotás folyamata
Garantáltan egyedi lesz...
...és szép
az ünnepelt meg boldog!
Ezt a kis zászlófüzérekkel dekorált tortát láttam a Kopenkától először, a Country Comfort születésnapján
Ezt pedig tuti, hogy a fiaim látnák szívesen a saját szülinapjukon...
A WAMP gasztro-szekciójának (WAMP Spájz) meghívására Bea és a sütik néhány vásáron és workshopon is feltűntek
Egyik kedvencem a DIY szakkörös, ezermesteres verzió
Készültek sütik a Dekooder portálunknak is, további képeket és egy Beával készült villáminterjút itt találtok
És azért a végére, emlékeztetőül idecsempészem a Kedvenc Otthonos (itt) szülinapi Kopenka-designt is
Ennyi a történet: egyedi, személyre szabott sütemények, egyelőre hobbiból, otthon. Bea nyilvános fogadalma szerint: "Egyszer azonban biztosan lesz egy Kopenka sütibolt :)".
Így legyen, sok sikert kívánok!
Legközelebb, remélem hozhatok Beáék stílusos lakásáról is képeket, már most tudom, hogy nagyon fogjátok szeretni...
A Kopenkát, addig is szeressétek a facebookon, és nézegessétek meg a több mint 100 tortás/sütis fotóalbumot, amiből a fentieket válogattam!
Szólj hozzá!
1 megjegyzés:
De jó, hogy itthon is van ilyen! Eddig mindig csak a külföldi blogokon csodálhattam meg hasonló kreálmányokat. Rögtön utána is nézek, hogyan lehet rendelni nála!
Megjegyzés küldése