2012-01-18

Boldog szülinap :)


2 éves a blog, és mivel annyira egymáshoz nőttünk, sőt, annyi minden nőtt ki ebből, hogy idén úgy gondoltam, az ünneplésnek illik megadni a módját! Az 1. évfordulós megemlékezéshez képest idén többek között egy felhívással is készültem. Az ok pedig a kíváncsiság volt, hiszen a mi otthonunkba bármikor "benézhettek" itt a blogon, de a Ti kedvenceitekről csak ritkán értesülök, legtöbbször akkor, amikor egy privát kérdés/kérés kapcsán fotót is csatoltok a levelekhez.




Az akció eredményei már gyűlnek a facebook oldal Kedvenc, otthon nevezetű mappájában, nagyon jó képeket, személyes részleteket küldtetek. Talán ez lesz a blog legjobb inspirációs mappája, tele valóságos - a legkülönfélébb, izgalmas - megoldásokkal, merítsetek belőle ötletet! És főleg: küldjetek még!!!

(fotó: Kedvenc Otthon)

Szülinaphoz torta is jár, ami Viczkó Bea, a Kopenka megálmodójának jóvoltából annyira szépre és hozzám (és persze, a bloghoz, a lakásunkhoz) illőre sikeredett, hogy legszívesebben kinevezném asztali dekorációnak. Sajnos a narancsos-csokitorta, ami a felszín alatt rejtőzik, egyszerűen nem engedi, hogy egyben maradjon az idők végezetéig, így a mai nap végére már csupán a fotók fogják őrizni emlékét :) A blogháttérként is használt, ihletadó, türkiz Casamance tapéta legalább megmarad - legalábbis amíg kibírom, hogy ne variáljam újra a lakást...


(fotó: Darabos György)

Hogy mi történt a bloggal, meg velem egy év alatt, nem is olyan könnyű átgondolni, még annak ellenére sem, hogy a blog egyfajta (tematikus) naplóként működik. Nyilván azzal a jelentős különbséggel, hogy nem lakat alatt őrzi az ember, mint a gyerekkori, terápiás célzatú titkos példányokat, hanem ország-világ elé tárja a kis személyes dokumentációt, amit adott esetben többezren követnek, olvasnak, kommentelnek. Nagyon fura érzés, még 2 év után is, pláne, hogy ennyien megtiszteltetek azzal, hogy kíváncsiak vagytok rám, a munkáimra, a hozott ötletekre, a jó példákra, meg még ki tudja mire, de majd szóljatok :) 


Múlt évi ténykedésem látványos jele pl. ez a kis montázs: a Nők Lapja Otthon rovatának pont egy éve lettünk állandó közreműködői, köszönet érte Téli Judit lakberendező barátnőmnek, aki társául fogadott, Kerekes Katának, akinek a szép fotókat köszönhetjük az általunk összerakott, kivitelezett, cikkel ellátott dekoranyagokról (a divat-lakber közös anyag fotóit Falus Krisztának!), és a rovatvezető szerkesztőnek, Papp Diánának, gyakorlatilag mindenért :) A kétheti, néha havi, év vége felé pedig heti megjelenések elég pörgős, munkás heteket jelentettek. Az a legjobb benne, hogy folyamatosan  agyalunk, és ez abszolút képben tartja az embert a megvalósítható ötletek kapcsán. A feldolgozott témáinkról többé-kevésbé rendszeresen hírt adtam a blogon is, pl. legutóbb az ünnepi időszakban készült anyagainkról itt itt és itt.


A magazinos lakásbemutatók kapcsán  - a fotózás styling munkái mellett - az "újságírói énemet" tavaly is kiélhettem, már ha a rendszeres blogírás nem lenne elég... Bőven elég, de ez persze stílusban és minden egyéb szempontbólis nagyon más. Hosszabb lélegzetvételű beszélgetés előzi meg az ott lakókkal, és a sztorit nem árt előcsalogatni minden anyagból. Nincsenek panelek, gyakorlatilag minden cikknél a nulláról indulok. Személyes apropója is volt a tavalyi évkezdetnek: A mi otthonunk magazin téli duplaszáma, címlapján a mi lakásunkkal januárban még a standokon volt :) A Szép Lak cikkek - köztük két portré megírása Az Év Lakberendezőjéről és az Év Pályakezdőjéről, valamint egy Otthon magazinos (köszi, Petra!) bemutató mellett a legtöbb anyag az A mi otthonunk-nak készült, köszönet a közös munkáért a magazin szerkesztőjének, Füzesi Zsuzsának! 

Ugyanitt, ugyanúgy Kerekes Kata fotóssal 4 címlapot sikerült összehoznunk, köztük egyet a saját lakásunkról:

(2011/9: hna design; 2011/12: A'la carte Kulinária)

A kisebb lakber-munkák (főleg enteriőr-styling, tanácsadás) befotózásával elmaradtam - suszter meg a cipőjének tipikus esete, tudom. Igyekszem ezeket pótolni idén!

Mi volt még??? Épp egy éve kilenc szakmabeli bloggerrel összehoztuk a Dekooder design-portált, az év első felében tetemes mennyiségű cikket/posztot írtam oda is. Tavasszal meghívtak egy hasonló témában indított oldal bloggerei közé, a Trend Guide leginkább a hazai design-hírek forrása. Beválogatták a blogot a TopLista Design 2011 kiadványba, ami tekintettel a mind tartalmilag, mind kivitelezésben roppant igényes kiadványra, szép elismerés. A Polgári Otthon magazinban egy oldalpár erejéig bloggerpartira hívott Pécsi Balázs, a magazin művészeti vezetője, Panyi Zsuzsi pedig a negyedévente megjelenő online magazinban szerepelteti az anyagaimat. Molnár-Bánffy Kata a személyes márkaépítésről kérdezett egy interjú erejéig, de legalább elgondolkodtam, hogy van-e nekem olyan...mármint személyes márkám.. :) Szeptemberben - remélem, a jóízlés határain belül maradva - Goldenblogoztunk, a szakértői kategória 11. helyén végzett a Kedvenc Otthon, a kategória 178 indulója között ez nem is olyan rossz, köszönet érte Nektek, akik szavaztak a blogra! Ősz elején Gyerekszoba szakértő lettem, nagy büszkeség! És végül: tudjátok mi az a párnamánia, ami engem és a lakásunkat is érint? Októberben erről vallottam egy vezércikkben.

Szólnék a múlt évi blogposztokról is, szigorúan szubjektív alapon válogatva néhányat:


(Fotó: Kedvenc Otthon)



Az év utazása: Az igazi Dolce Vita! - A srácoknak útlevele lett, nekünk meg naptej-illatú olasz élményeink, szép képeket hoztam haza (a türelmes olvasóknak pedig egy Elle Decor Italiat).
Az év hangulata: Vidéki sanzon - Város kontra vidék... Ti ez utóbbira szavaztatok leginkább. Milyen a jó vidéki stílus?
Az év hazai lakása: Semmi sem örök, csak a változás... - Egyértelműen szigetvári hősünk, Dóczi Merci 10 évet felölelő, gigantikus lakásbemutatója nyerné ezt a versenyt (és nem csak azért, mert vajmi kevés hazai lakásról kapok képet, de ezen azért közös erővel változtathatnánk)!
Az év külföldi otthona: Kőház délen - Kőből rakott, meg igazi, rusztikus mediterrán a nálunk meghonosodott gagyiterránnal szemben. Meg egyébként is. Imádjuk, nem igaz?!
Az év dekorációja: Szobatuning tapétával - Egy napsárga színű, üres (dekor nélküli) falakkal árválkodó hálót gyönyörű tapétával és némi utómunkálattal varázsoltunk újjá. Abszolút megérte!
Az év DIY szakköre: Csésze új szerepben - Judittal csészelámpát akartunk csinálni, de nem ám akármiből: a Zsolnay csészét Nagypál Dorkával dolgoztuk meg egy Nők Lapja anyag számára. Olyan szép lett, hogy a kezdeti gyanakvás után a Zsolnay márkamagazin is átvette a képanyagot, bemutatásra.
Az év sorozata: Kiskertemben - Úgy tűnik, hiánypótló témára akadtunk: kert-design, de nem nagy léptékben, csak ami a házi oázis stílusossá tételéhez szükséges lehet: a rovatot kerttervező szakértő írja, és az elmúlt egy évben roppant népszerű volt.
Az év kulcsszava: Meztelen nők - Egy időben toronymagasan vezetett az admin-statisztikában a "mesztelen nők" (sic!) és a "fal nő ffi" kulcsszavakra érkezett blogtalálatok száma. A "fal" szó, ugyebár, sűrűn használatos egy lakber blogban, a szókapcsolatra inkább nem lenne tippem. A "mesztelen nők" üldözői igazi frivol design-csemegébe botlottak, ha ide kattintottak át a google találatai közül. Stílusformálás a javából!!
Az év sajtótájékoztatója: IKEA szubjektív-exkluzív  - Sok sajtótájon jártam a blog miatt, de az IKEA kiemelkedett a többi közül, a másnapi gerilla hadművelet okán.

Itt most leállok, mert végtelenségig tudnám folytatni a sort...

A lényeg: köszönöm, hogy olvastok!
Noémi

Szólj hozzá!

4 megjegyzés:

Szabó Franciska írta...

Ezúton is gratulálok!!!

Kedvenc Otthon írta...

Köszi Franciska, és a közös munkát is!
N.

dekoráló írta...

Boldog Szülinapot Kedvenc Otthon!:)

Kedvenc Otthon írta...

Köszönöm! :)