2012-08-15

Házi feladat 1. - Inspirációk


A Gyerek iskolába megy, vészesen fogynak a nyári napok, közeleg a szeptember. Minden józan ész és mások által megélt tapasztalat ellenére (amik a saját íróasztal első időkben való hanyagolásáról szólnak) ez a tény azért okoz némi fennforgást itthon, jó ürügy ez némi szobafrissítésre, szelektálásra és pakolásra.



Olyan ez, mint a baba érkezése előtti fészekrakó ösztön, emlékeim szerint akkor is lázasan készülődtünk egy babaszobával, miközben még hónapokig csak afféle "nappali lakosztályként", mindössze pár órára használta a kérdéses területet, mert úgyis örökké a közelünkben, a hálóban volt.


Az íróasztal és tanulósarok kialakítása idő előtt vagy sem, de aktuálisan megoldandó feladattá vált, nem kérdés, hogy a sulira való "lelki rákészülés" jegyében szorítani kell neki helyet. Az első, HOL kérdés már eldőlt: a játszószobának kell ellátnia ezt az új funkciót. De számtalan egyéb kérdést is felvet a művelet: mobil bútor legyen vagy beépített, ablak előtt vagy a fal felé nézzen, milyen tárolóval egészüljön ki, mennyivel tervezzünk előre...?


Hamarosan minden kérdésre választ adok és nagyvonalakban nyomon követhetitek majd a szobák átalakulását is. Addig is, itt jön néhány inspiráció, és bár a gyerekszobának erre a részére különösen igaz, hogy a praktikum és a gyerek szempontjából helyes és egészséges használat fontosabb kell, hogy legyen, mint külcsín, azért stílus dolgában van némi mozgásterünk, ügyeljünk a szép részletekre:

























a képek forrása 1, 2

Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

gloria írta...

De jó, hogy ezt a témát fejtegeted.
Nekem a kisebbik fiam megy szeptembertől iskolába, a nagyobbik már 3. osztályos. Ő az első 2 iskolai tanévet saját íróasztal nélkül csinálta végig. Minden délután megjelent a konyhában, és az étkezőasztalnál kanyarította a betűket és számokat.
Idén azonban új szobát kaptak, 2 szép íróasztallal és kamaszos dekorral.

Glória