2012-12-13

Házi feladat 8. - Fényforrás


A színes textilkábelek hazai gyártásáról méltán népszerű Tilkát már sokat emlegettem itt a blogon, több lakber tervbe (és végül a lakásokba) is bekerült néhány általuk készített példány. Az a legjobb benne, hogy az applikációtól, színtől, kiegészítőktől függően egészen eltérő stílusú terekben is megállja a helyét. 




Nálunk pl. a gyerekháló igényelt valami játékos formát, de nem a rémborzalmas, gyereklámpának árult vizuálterror kategóriából. A Tilka egyszerű, konzollal falilámpává varázsolt gömbizzója és az erre hajazó, kívül natúr, belül színesre festett fészeklámpája éppen megfelelőnek bizonyult - előbbi sötét türkiz, utóbbi sárga kábellel kiegészítve.


A fészeklámpa, csakúgy mint a textilkábelek és minimál porcelán szettek több színben kapható. Csak kiegészítő lámpának javasolnám, mert az egymásra illesztett szalagok rendesen lefogják a fényt, inkább hangulatvilágítást ad, ami a hálóban nem is baj, pláne, hogy két helyi fényforrással is kiegészül.


A neten is minden variáció elérhető, de ha biztosra akartok menni, érdemes egyeztetni egy műhelylátogatást, ahol élőben is megszemlélhetitek a kínálatot. 

A kábelek alapból 2 m hosszúságban érkeznek megrendelés esetén, rövidebb értelemszerűen bármikor lehet ebből házilag is, ha ennél hosszabbra van szükségetek, akkor jelezni kell.


Orsón tekerednek a kábelek, bőven van színválaszték, csak tudjatok dönteni...


A többféle, cserélhető halogén betétes gömbizzóhoz 4 féle bura (víztiszta, szatén, opál, tükrös) közül lehet választani, ezeket is megnézhetitek a helyszínen


És a tilka kábelek kreatív felhasználására is akadnak itt példák, házi készítésű vagy újragondolt lámpáknál érdemes ebben gondolkodni


Fotók: Kedvenc Otthon

A sorozat korábbi részei:

Házi feladat 7. - Plakátolás
Házi feladat 6. - Lámpa feliratozva
Házi feladat 5. - Tapétázás házilag
Házi feladat 4. - Barkács szakkör
Házi feladat 3. - Nagyítás
Házi feladat 2. - Színezd újra!
Házi feladat 1. - Inspirációk


Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: