2012-12-17

A Nagy Csomagolás



Az ünnepi hajrában néhány ismerős azzal zaklat, hogy ő már nem csak, hogy beszerezte, de be is csomagolta a karácsonyi ajándékokat. Persze, mindenkinek jár a vállveregetés, aki ilyen szorgalmas, volt olyan év, amikor ez nekem is sikerült. Az idei nem tartozik ezek közé. Ettől függetlenül a Nagy Csomagolás Projektet úgy tűnik, ebben az évben sem fogom megúszni. Úgy tervezem, hogy most gyorsan és egyszerűen fognak elkészülni a szép kis csomagok. Naná.




Régóta szemezek a dekor tapaszokkal, már a gyerekszobai dekorációban is felmerült a használatuk. Az egyszerű, de stílusos karácsonyi csomagoláshoz pedig evidens a beszerzésük. A Coloring Tape webáruházában rengeteg washi tape közül válogathattam a celluxot helyettesítő színes mintás ragszalagtól kezdve a falat/bútort dekoráló nagyobb méretű példányokig. 



A washi tape egy öntapadós, rizspapír szalag eredetileg Japánból származik. A washi szalagot általában a gampi fa kérgéből és a mitsumata cserjéből készítik, de előállítható, bambuszból, kenderből, rizsből és búzából is. A washi kifejezés a  "wa"=japán és "shi"= papír szavakból származik és hagyományos módon készített papírt jelent, függetlenül a gyártás helyétől. A washi tape jóval környezetbarátabb mint a hagyományos műanyag társai, pl. polipropilénből készült "színes celluxok". A washi szalagok újrahasznosíthatóak, biológiailag lebomlók és fa felhasználása nélkül készülnek. 



Speciális ragasztóanyagának köszönhetően sokkal könnyebben eltávolítható bármilyen felületről, és nyomot sem hagy maga után. A ragszalag részben átlátszó, könnyen téphető és írni is lehet rá. 


Használhatjátok színezésre, díszítésre, dekorálásra, kiemeléshez, csomagoláshoz, bentre vagy kintre, mint ahogy azt az alábbi, inspirációs képeken láthatjátok:













Ha Ti is szeretnétek ilyen dekorszalagokkal díszíteni az idei karácsonyi csomagokat, most nem kell más tennetek, mint:

1. legyetek rajongói a Kedvenc Otthon facebook oldalának, itt
2. legyetek rajongói a Coloring Tape facebook oldalának, itt
3. Jelöljétek (tag funkció) magatokat a Kedvenc Otthon facebook oldalán található A NAGY CSOMAGOLÁS c. fotóalbumban lévő képek egyikén!

Jelöléseket december 19. szerda déli 12-ig fogadunk, utána sorsolás és eredményhirdetés.
A nyertes 5000 Ft értékben válogathat és rendelhet a Coloring Tape webáruházból. Sok sikert!

Via

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: