2011-08-24

Válaszol a lakberendező 1.

A múlt héten beharangozott szakértői szerep a Gyerekszoba blogon máris aktivitást követelt, rákattantam a kérdésekre. Ezen a héten egy falak/bútorok dekorálásával kapcsolatos olvasói felvetést osztottunk meg az oldalon. Így szólt:

"Régóta érdekel a kérdés, hogy pl. az Ikea katalógusban szereplő képeken egy csomó helyen a saját textíliájukat teszik a falra tapéta gyanánt, vagy vonnak be bútorokat vele. Szerintetek milyen anyaggal és hogyan rögzítik, hogy nem üt át és szép marad?"


A barkochba játékot felidézve arra jutottam - pláne, miután átnyálaztam a legújabb kollekciót beharangozó katalógust - , hogy a helyes válasz: a nem jellemző. Textilből kivágott minta ragasztásával, decoupage-olásával persze gyakran lehet találkozni a hobbi kézműves- vagy dekoroldalakon, de textillel telibe nyomni egy bútort, netán a falat, nem tudom mennyivel értelmesebb dolog, mint tapétával könnyű szerrel megoldani ugyanezt. Kárpitozni egy padot, széket, vagy akár szekrényajtót, ágyvéget, megint más tészta, ott mehet a hordozófelületre flíz vagy vékony szivacsréteg, rá a textil, amit a hátlapon kárpitszegecsekkel rögzítünk.

Közben a válasz is megszületett. Nézzétek meg itt:
Válaszol a lakberendező 1. 


Bréking: Miután az IKEA sajtótájékoztatója éppen aktuális programom, erre a hiteles forrásra is támaszkodhatunk majd!

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: