2011-08-31

Nyárbúcsúztató designfröccs

Nem állítom, hogy lélekben felkészültem az évszakváltásra. A nyár utolsó naptári napján olyan vendéglátóipari gyöngyszemeket ajánlok, amelyek a nyári lazulást hangulatilag és egyebekben is jelentősen megtámogatták, és azt gyanítom, teszik ezt ősszel is...

Mindkét budapesti helyben közös, hogy idén nyáron nyitották kapuikat, garantáltan hozzák a színvonalat, és mindkettőnek van a blogra illő belsőépítészeti vonatkozása is. Stílusuk és lokalitásuk azonban nagyon is különböző.


A DiVino borbárt a Bazilika szomszédságában találjátok, és ha eddig azt gondoltátok, hogy ez a frekventált környék biztosan nem a ti műfajotok, irány a DiVino, nem fogtok csalódni! A nyár olaszos hangulatban telt a bár előtti placcon rendre összegyűlt népek miatt, ami igazán jót tett a környéknek. A Junibor Egyesület fiatal borászainak termékeit kortyolgatva bent is érdemes körülnézni, a belsőépítészet Sütő Kata és Sütő László munkája.  A hely stílusa a profi megoldások és minőség ellenére sem feszengős, inkább egy laza, könnyed, de markáns hátteret biztosít a kóstolgatáshoz. A hívogató design mellett a költséghatékonyság is döntő szerepet játszott a berendezés összeválogatásakor, márkás (Magis, Grcic, Flos) darabok keverednek hétköznapiakkal (Ikea). A beton (Ivanka) és a fenyő mixelése anyag- és színpárosításban is mutatós, az egyedi tervek alapján legyártott ledcsíkok is szépen vezetik a szemet a lényeg - a pult - fölött.Egészen más a fíling, ha a város másik részére, a XI. kerületben, a Duna partján szépen kiépült Kopaszi-gáthoz látogatunk. A vendéglátó egységekkel benépesült sétáló részen a sorban az utolsó, legfiatalabb hely a FRUSKA picnic & bistro, ahová kötelező a betérés, ha épp egy barátságos, kockás terítős hangulatra vágysz vagy a környező pázsiton piknikezni támad kedved.


A belső tér kialakításához válogatott darabokból álló cementlapokat, koptatott-festett deszkákból épített pultot választottak, ez utóbbi faldekorációként is megjelenik. A stílusban maradva, további dekorációs elemként festett, színes drót lámpaburák, bizsukkal megbolondított klasszikus, csipkés-mintájú fehér Zsolnay tányérok, kézitükör-matricák tűnnek fel Haberland-Isai Anita és Kópis Benedek munkája nyomán.


Szeptember ide vagy oda, melegen ajánlom mindkét célpont mielőbbi meglátogatását és a rosé-fröccsök vagy egyebek tesztelését!

Forrás 1, 2

Szólj hozzá!

3 megjegyzés:

Monika írta...

Hozzám stílusban a Kopaszi gátas áll közel, az első viszont fiam miatt érzelmileg: Ivánkáéknál dolgozik.:)

Monika írta...

Most írta,mert elküldtem neki ezt a linket,hogy azt a munkát ő vezette.:)
Kicsi a világ és ez jó.:)

myinteriors írta...

Really Awesome………very nice post. You are Expert in your profession. It's a very interesting in a post. I appreciate you keep do a posting..
Sliding wardrobes Cork
Hinged wardrobe
Fitted wardrobe
fitted wardrobes dublin
Half Height Wardrobes
built in wardrobes dublin
Slider wardrobes Cork
Wardrobes Door Fitted
sliding wardrobes direct
Sliding wardrobe Cork
built in wardrobes