2011-08-18

Gyerekszoba: Kérdezz! Felelek.

Gyerekszoba szakértő lettem! Ez persze nem azt jelenti, hogy ezentúl csak gyerekszobákban utazom, hanem azt, hogy elfogadtam a népszerű Gyerekszoba blog felkérését. Ezentúl a hozzájuk érkező, lakberendezéssel kapcsolatos olvasói kérdéseket - válogatva azok közül - időnként megválaszolom. Kérdezzetek Ti is bátran, ha ebben a témában tanácsra van szükségetek!

A gyerekszobák kialakítása amúgy is a szívem csücske, akinek van gyereke, tudja miről beszélek: ezeket a helyiségeket az ember valahogy még alaposabban átgondolja, még több gondoskodással válogatja meg a berendezést, és a lehető legjobb/leginspirálóbb/legcukibb ötletekkel látja el, mint esetleg a lakás többi részét.

Aki régóta olvas, már tudja, aki csak mostanában csatlakozott, annak még új lehet a srácaink gyerekszobáinak kialakítása. Amikor pár éve belevágtunk a sajátjaink tervezésébe, valami játékos, de mértéktartó stílusra hangolódtunk rá, amibe beleférnek az egyszerű (költséghatékony) darabok, a praktikus ötletek és a minőségi dekorációk is. Néhány évre előre terveztünk, így a babás dolgokat hátrahagyva, de még az iskoláskor előtt egy köztes állapotot igyekeztünk létrehozni: a gyerekhálóban az alvást/meseolvasást/ruhatárolást megoldani, a nagyobb alapterületű másik gyerekszobát pedig kizárólag játszószobának használni sok játéktárolóval, vendégággyal és szabadon hagyott nagy játéktérrel. Az eddigi koncepció hamarosan megújul, és jövő ilyenkorra már az átalakult szobákat mutathatom, hiszen még egy év, és nálunk is kezdődik az iskola, a szobáknak is alkalmazkodni kell majd a változásokhoz. 

Szóval a mostani állapot:


Fotó: Darabos György, Kerekes Kata 

Mi a helyzet Nálatok? Vannak problémás pontok a gyerekszobában? Mi az, amin legszívesebben változtatnátok?

Ha tetszett a poszt, a Kedvenc Otthon facebook táborához itt csatlakozhatsz, a Goldenblogon, a SZAKÉRTŐI kategóriában pedig itt segítheted a blogot egy szavazattal. Köszönöm!





Szólj hozzá!

7 megjegyzés:

yoen írta...

Régebb óta olvaslak, de a gyerekek szobáit még nem láttam. Csodálatosak ezek a képek, és egyben inspirálóak is! Korosztály szempontjából pedig tökéletes:) Köszönöm!

VKOrsi írta...

:) épp 2 db 7 évesnek rendezek be iskolás szobát, a pici lány szobáját a babás után már kisgyerekesre váltottuk, ahhoz évekig nem kell majd nyúlni.
Nem egyszerű feladat, hogy be is férjen és mindennek helye is legyen.

Kedvenc Otthon írta...

Yoen: Köszi szépen! Szerencsére a szobák így ahogy vannak, "működnek" is, és a fiúk nagyon szeretik!

Orsi: szívesen venném majd az iskolásított szoba tapasztalatait! Fejben tudom én is, mire lesz szükség, de hogy hogyan fogom megbontani az eddigi játszószobát, hogy megmaradjon a külön háló és még a játékoknak is legyen hely...hmmm még fogalmam sincs!

VKOrsi írta...

Nálunk picit más a helyzet, mert nem volt ilyen köztes állapot, mint ami nálatok van a baba és az iskolás kor között. Az ágyaik 70x140es nagyméretű kiságyak voltak, amiket ifjúsági ággyá lehetett alakítani. Ezen túl mivel sok a gyerek meg az életmódunk is olyan a játékok a nappaliban vannak egy gyereksarokban, és a szobát alapvetően alvásra használják.

De mindenképp megmutatom a végeredményt, a terv már teljesen kész, a magasított ágy megvalósítása is világos. Jövő héten megcsinálják a fiúk együtt.

Névtelen írta...

Szia, láttam a gyerekszobátokat, nagyon aranyos, de ne sértődj meg, egy lakberendezőtől valahogy többet vártam volna. Ikea ágyak, kiegészítők és kék-fehér csíkos fal - nekem sajnos annyira sablonos.
üdv,
Emese

B.Tier Noémi írta...

Ha az ember ország-világ elé tárja a lakását, nincs helye sértődésnek :) Mégis 2 dolog: az olcsó megoldások ellenére a szoba sztem csöppet sem sablonos, és azt mutatja, hogy kevés pénzből is szépet lehet kihozni. A másik, hogy 3 éve teljesen laikusként rendeztem be a lakást, közöm nem volt a szakmához. Ennek ellenére, ha most csinálnám a gyerekszobát, akkor sem biztos, hogy más lenne. 1 éven belül egyébként átalakítás várható, bár nem készülök nagy truvájra, csak azért, mert időközben szakmabeli lettem :)

B.Tier Noémi írta...

Ha megírod link nélkül újra a gondolatodat, szívesen kiteszem.

Egyébként sztem ebben egyetértünk, kár is volt ezt magyarázni.