2011-06-01

Vidéki stílus franciás könnyedséggel


Régi és az új keveredése sokféleképpen történhet, az én gyenge pontom az a fajta franciás könnyedség, ahogyan az alábbi lakást berendezték. A country stílus pasztelles árnyalatokra, légies terekre építő változata nagyon kifinomult, ez esetben nagyon személyes, otthonos, tele apró szépségekkel.

Mit gondoltok a régi, kopott fabútorok és az üvegcsillárok találkozásáról? Ez utóbbi mindenféle enteriőrben másképp "viselkedik", másképp hat, de itt a természetesség és az elegancia találkozása nem várt fordulatot jelent, épp ezért nagyon hatásos! Ajánlom figyelmetekbe még a galambszürke falat, ami remekül kiemeli mind a fehér, mind a pasztell színű bútorokat vagy a fa természetes színét.
A stílus követése egyfajta életmód is: a vidéki stílus szerelmese kincseket gyűjtöget a vásárokon, piacokon, régiségkereskedőnél, építkezéseken, ismerősöknél, lomtalanításon, vagyis gyakorlatilag mindenhol. Az is külön művészet, hogy ezeket a szerzeményeket, hogyan tálaljuk a lakásban. Itt sikerült a bútorraktár állapotokat elkerülni, pedig jó pár holmiban lehet gyönyörködni: van itt tükör, óra, zsalugáter, ajtó, kiszuperált létra. Az üveggyűjteménynek, no meg a királykék fémvödörnek bármikor szorítanék helyet!

Szólj hozzá!

4 megjegyzés:

erdoseva55 írta...

Gyönyörű!!

Villa Fiore írta...

Ez gyönyörűűűűű!!! Én is beállok utánad a sorba, mert ez Nekem is a gyenge pontom! Ha újrakezdeném, akkor ilyen lenne a malom..:-)

Monika írta...

Minden képért odavagyok!!!!!! Régóta vágyom egy kék üvegű szódásra.:)Fehér az van....

Magyar Otthon írta...

A kopott-kék álló tükör a kedvencem, benne az ominózus csillár tükörképével. Tetszik.