2011-10-05

Édesszájúak, figyelem!


Csokibarnával kibélelt, panorámás lakásunkat Stockholm egyik új városrészében (Hammarby Sjöstad) lelhetjük meg, közvetlenül a tóparton. Összalapterületét tekintve nem a kisebbek közé tartozik - 151 m² - de épp ez teszi lehetővé, hogy a viszonylag szellős terekben egy magas kakaótartalmú fal adja meg az alaphangot és adjon egy biztos hátteret a kissé eklektikus berendezésnek.

A nappaliban például etnos, arab hangulatú elemek keverednek a hazai pályán játszó ikeás bőr kanapéval, bár a marokkó-fíling a dús textilekkel és hangulatfokozó lámpákkal kétségtelenül a hálóban tobzódik a leginkább. A konyhában a nekem túlzottan steril hatású, bár a sok barna között mindenképp üde színfoltot jelentő fehér konyhabútorral találkozunk. A gyerekszoba nem tud elszakadni az ikeás bútoroktól, ami alapvetően nem baj, itt megbocsátható, még akkor is, ha a lakás többi részén egyébként érezhető egy végigvonuló koncepció.

Ezzel a meleg sötétbarna árnyalattal érdemes kísérletezni, ha az átlagosnál nagyobb szobaméret vagy nagyobb belmagasság áll rendelkezésünkre és/vagy jók a lakás fényviszonyai, optimális esetben sok textillel és meleg fényű lámpával megspékelve hasonlóan kuckós, békés hangulatra számíthatunk.


Bónusz: Gasztro&Design rovatunk jelentkezik. Ha már kellően ráéheztetek a csokoládéra, látogassatok át az A'la carte Kulinária oldalára! Kriszta egy mennyei csokis desszerttel jelentkezett, amit a fenti lakás inspirált! Öröm vele kooperálni...


Forrás

Szólj hozzá!

3 megjegyzés:

krealady írta...

Nagyon klassz! Szinte minden porcikája. Engem egyedül a franciaágy fölött lévő buggyos baldachin ilyesztett meg kicsit - azt hiszem, az nekem nem kéne. De a többi mind nagyon guszta. Hát, a mérete is! Imádom a tágas tereket!

éva írta...

A barna sosem volt a kedvencem és,hogy most láttam,hogy is nézki életben egy ilyen barnaság így nem is lessz. Nyomasztó és sötét.Bocsi:)

Turák Kinga írta...

nekem nagyon tetszik, nekem olyan meleg otthonos. Ha esetleg unja már az ember, akkor is fel lehet dobni élénk narancssárgával, zölddel, kékkel, egy szóval, nagyon jó!!!