2011-04-11

A Trend Guide bemutatkozóján jártam

Az elmúlt hetekben elindult a Trend Guide, egy vadiúj kezdeményezés a dizájn világának legkülönfélébb területein működő blogok összefogására. Martinkó József dizájn- és építészeti szakértő főszerkesztésével készülő oldalon 13 hazai blogger posztjait teszik közzé, az egyre inkább bővülő saját tartalom mellett.

„A most létrejött együttműködés révén a legismertebb, legolvasottabb, szakmailag leginkább felkészült szerzők közösségként jelennek meg, közös tartalmi platformot hoznak létre Trend Guide néven. Válogatott írásaik a dizájn világának számos területét érintik, legyen szó az ipari formatervezés, a használati tárgyak, a bútorok, a belsőépítészet területéről, a vágyott és beszerezhető design ikonok széles köréről, burkolatokról, lakástextilekről, kiegészítőkről. Sőt, írásaikon keresztül betekintést nyernek olvasóink napjaink családi ház tervezésének legfrissebb trendjeibe, a nagyobb bútorkiállítások világába, a kortárs építészet, a vizuális kultúra számos kulisszatitkába, érdekességébe” – áll az oldal saját bemutatkozásában.


A közreműködő blogok illusztris névsorában a Kedvenc Otthon is helyet kapott! Akikkel a Trend Guide-on találkozhattok, sorrendben:
Apád nem volt üveges, Ágy asztal tv, Daily Best Designpumpa, Gyerekszoba, Heartbreak Resort, Kedvenc otthon, Lisztesláda, Manzárd Café, Mindennapi Betevő, Otthon édes, Ószeres, Stilblog, Urbansnob

Az oldal gerincét tehát a fenti blogok strukturált tartalmai jelentik: TÁRGYAK, TEREK, HÁZAK és KULT kategóriákba besorolva. A kiemelt posztok és társaik naponta többször frissülnek. Így nézett ki egy Trend Guide-ra átültetett Kedvenc Otthonos poszt a Contsrumán:


Múlt pénteken részt vettem az oldal bemutatkozásán a Code Decode üzletében. Wiszkidenszky András, a kiadó képviselője és Martinkó József főszerkesztő mellett a bloggerek maroknyi csapata is megjelent, jó alkalom volt a virtuális ismerettségek után arcokat is kötni a blogokhoz. Szó esett arról is, hogy nemsokára egy nyomtatott kiadvány (a Toplista magazin következő száma) is készül a dizájn rajongók részére, úgy tűnik, ebben is szerepet kapunk majd.

a kiadó és a főszerkesztő kettőse

 egy kis prezi az oldalról

 háttérben Ben, Darqo és jómagam (akik nem mellesleg saját gyermekünk, a dekooder csapatát is erősítjük)

 manzárd café, kedvenc otthon és gyerekszoba

 itt épp az ágy-asztal-tv bloggerénél a mikrofon... nagy beszéd volt :)

 blogkoszorú és a hallgatóság

 a készülő kiadvány molinója

 
Örvendezzünk és lájkoljunk - pl. a Trend Guide facebook oldalát, amit itt találtok!

Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: