A tradícionális keleti textilek nagy hangsúlyt kaptak a két libanoni tervező, Hoda Baroudi és Maria Hibri által az ezredfordulón alapított kézműves bútorcégben, amelynek termékei Bokja név alatt futnak néhány éve a piacon. (A török eredetű bokja a menyasszony hozományát magában foglaló kézzel hímzett bársonyt jelent.) A márka a megjelenése óta óriási népszerűségnek örvend szerte a világon - gyűjtők, belsőépítészek, tervezők, hírességek és designtudatos vásárlók egyaránt vadásznak a Bokja-bútorokra.
A különleges design sikere a hagyományőrzés és újítás együtteséből fakad: az antik bútorokat vagy a designklasszikusokat ezerszínű, törökös kárpittal vonják be, a különböző mintájú, és anyagú textileket aprólékos munkával új formában egymáshoz sorolva. Merész színpárosításokkal és kontrasztos textúrákkal kísérleteznek. Néhány izgalmas végeredmény. A témához a poszt végén gasztro&design rovatunk is csatlakozik!
Gasztro&Design rovatunkban Kriszta könnyen összeüthető, különleges törökös-arabos előételekkel készült, a pár héttel ezelőtti isztambuli utazása (és természetesen a Bokje) inspirálta. Nézzetek át!
Figyelem! Az A'la carte Kulinária gasztroblogján kívül a Bokja Design honlapja is kötelező látogatás a színek és a webdesign rajongóinak!
Share
Szólj hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése