2013-10-16

Székfoglaló


A legutóbbi, egészen friss állapotokat mutató gyerekszoba-részlet újabb megjelenéseket és posztokat generált. Ugyan még mindig van mit festeni, felfúrni, lecserélni, beszerezni, de a "Házi feladat" projekt érezhetően új lendületet, és egy közelgő fotózás miatt egy kis hátszelet is kapott. Aki végzett már otthon úgy felújítást/átalakítást, hogy a régit már felszámolta, az új meg még nem volt kész, közben pedig a kissé áldatlan állapotok közepette pörögtek a hétköznapok, az tudja, hogy mennyire számít ilyenkor néhány dolgos és ihletett nap, amikor látszik a fény az alagút végén... Én már látom :)

Az aktuális kép A mi otthonunk magazin októberi számának "Enteriőr" rovatában landolt, Hujber-Nagy Aletta (hna design) szerkesztésében. A rovat ezúttal a padló- és faldekorációkra fókuszál, ebben kapott helyet a fotótapétás megoldás. A Lakjunk jól! bloggerének fókusza viszont a design hintaszékre és a párnára is kiterjedt, amikor heti blogkörképébe minket is beválogatott. A grafikus mintájú párnamániát a legutóbbi poszttal már orvosoltam (lásd itt), a székről viszont most bővebben is beszámolnék.

A gyerekháló kedvenc, piros darabját az ikonikus tervezőpáros Charles és Ray Eames inspirálta, a Vákum Design üzletében bukkantam rá. A Hajógyári szigeten állomásozó boltban rengeteg ikonikus inspiráció, vintage darab, egyedi kiegészítő fellelhető, megidézve a 20. század elejének, közepének életérzést, olyan tervezők alapján, mint  Mies van der Rohe, Le Corbusier, Verner Panton, Bertoia, Saarinen, Eero Aarnio, vagy Arne Jacobsen.  Összegyűjtöttem néhány megfontolásra ajánlott ülőalkalmatosságot, néhányuk már 21e - 28e Ft között elérhető :


Megfizethető áron találtok itt különleges szépségű tárgyakat, bútorokat. Letisztult formavilág helyett a hangsúly a stílusos eklektikán van, a design, a kényelem és a praktikum ötvözésén. Leginkább az 50-es, 60-as, 70-es évek vintage darabjaiból építkeznek, akár az art decoig visszanyúlva.  A bolt egyben galéria, ahol időszakos kiállításokat is tartanak.  Emellett időről időre teret adnak annak is, hogy néhány bútort kortárs alkotókkal, iparművészekkel, ügyes szakemberekkel gondoljanak újra, tegyenek egyedivé. Korábbi látogatásomkor is volt néhány ilyen csemege:  










A folyamatosan megújuló, bővülő készletet megnézhetitek a Vákum Design Shop honlapján vagy személyesen a Hajógyári sziget 130. alatt, a "H" hídnál. Jó válogatást!
Fotók: Kedvenc Otthon

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Kedvenc Otthon táborához a facebookon!



Szólj hozzá!

2 megjegyzés:

Anetti írta...

Kedves Noémi! Ennek a cikkednek az albumában, a 9. képen, a háttérben van egy fehár, "csipkésen" áttört mintájú szék. Nem láttál eseteg ilyet vagy hasoblót valamerre? Néztem a Vákum termékei között, de már nem találom:(

Kedvenc Otthon írta...

Anetti,
pedig ott van. Ha az egérrel ráállsz az ikonikus inspirációk menüpontra, akkor két választási lehetőséget hoz fel: bútorok - ez kell neked, illetve kiegészítők. Én ma is láttam! :)
Üdv:
N.