2013-10-21

2014: Mi lesz az év színe?


A Pantone mellett, amely minden évben meghatározza azokat a trendszíneket, amelyeket a divat, a szépségipar, a lakberendezés szakembereinek ajánlanak, a piacon érdekelt  cégek, gyártók is jelentkeznek évről évre trendelőrejelzésekkel. Így tesz a Dulux is, a színeket egy nemzetközi designerekből, építészekből és a divattal foglalkozó szakemberekből álló csapat vizsgálja, akik meghatározzák a következő év kulcsfontosságú színeit. A világ legnagyobb festékgyártója és színelőállítója az AkzoNobel szerint jövőre a zöld természetes harmóniáját és a kék nyugodtságát ötvöző tengerzöldé lesz a főszerep. Hm.


Ezúton jelezném, hogy szívesen beállnék tanácsadónak, pont ezt az árnyalatot kevertettem ki és dobtam fel tavaly a gyerekháló falára :D



A képek forrásául szolgáló Házi feladat 7 - Plakátolás c. posztot megtaláljátok ide kattintva.


Hogy miért éppen tengerzöld?

Ha láttátok már a lakásképeinket, tudjátok, hogy a türkiz (trendmegelőző módon) évek óta nagy favorit nálunk, nehezen szakadok el tőle. Amikor a gyerekszoba új színét kerestem (lásd itt: Házi feladat 2. - Színezd újra!), valami ehhez közel álló, de mélyebb, picit fáradtabb színt kerestem, ami jól társítható a szobában lévő okkerrel, pirossal, zölddel.

A Dulux ajánlása is nagyon hasonlóan fogalmaz a kék és a zöld kiszámíthatatlan kombinációjáról, egy izgalmas, barátságos árnyalatot alkotva. Ez a szín valóban nagyon sokoldalú, jól alkalmazkodik a finom rózsaszínekhez és a meleg okkersárgához, saját árnyalataival, valamint zölddel és kékkel kombinálva trendi, míg menta-, kacsatojás- vagy smaragdzölddel párosítva friss hatást érhetünk el vele.


Válasszátok bátran!

Fotók: Dulux, Kedvenc Otthon

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: