2013-08-28

Dekoranyag és a blog a MAXIMA-ban



Kedves felkérésnek tettem eleget nyár közepén, a MAXIMA magazin újságírója, Csapó Bea azzal keresett meg, hogy a magazin karrier rovatának részeként készítsek valami könnyed, színes, egyszerű, csajos apróságot. Közösen a dekortapaszokra esett a választás, amivel gyakorlatilag bármi dekorálható. Bár most először munkálkodtam a rizspapír alapú szalagokkal, ezzel egyet kell, hogy értsek: egy notesszel indult a dolog, aztán a írószerszámokra, a ceruzatartónak kinevezett ikeás kaspóra, a mobilomra, egy képkeretre, a falra, végül a díszletté avanzsált fiókos kis szekrénykére is jutott rendesen a dekortapaszos arculatból. 



Dekortapaszokat sok helyen találtok, de ha igazán jó és eredeti minőséget kerestek, szívből ajánlom a Dekorella Shop-ot, és a náluk lévő számtalan tapaszvariációt megtekintésre. A dekortapaszról (más néven washi tape vagy masking tape) fontos tudnotok, hogy növényi rostból készült Japán ragasztó szalag, mely a festések során használt maszkoló szalagból nőtte ki magát színes, mintás, kicsit áttetsző, öntapadós dekorszalaggá.


Lehet vágni - ha formát szeretnétek adni neki - de tépni is, nagyon könnyen kezelhető. A méretük sokféle lehet, az átlagos tapaszméret 1,5 cm széles és 10 m hosszú tekercseket jelent.



Bármire fel lehet ragasztani, és bármikor könnyen vissza lehet szedni, esetleg áttenni más felületre, a lényeg, hogy tiszta felületre dolgozzunk vele.





A Varga Emese által fémjelzett Dekorella blogból kinövő Dekorella Shop kínálatában a dekortapaszokon kívül további dekorációs kellékeket (pékzsinegeket, színes papír szívószálakat, fából készült party evőeszközöket) is találtok: http://dekorellashop.hu/


A magazint péntek (2013. augusztus 25.) óta megtaláljátok a standokon, és mivel a DIY mellékletben nem egyedül szerepelek, ajánlom a többieket is figyelmetekbe, ha egy kis kreatívkodásra vágytok: Varga Judit sokak által ismert blogját, a Juditut, és Séllei Lilla oldalát, a Csirek-et.

Fotók: Kedvenc Otthon

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: