2013-04-26

Kulináris randevú


Aki régi olvasója a blognak, tudhatja, hogy a Stílusos Vidéki Szállodákat és a csoport egyik tagját már többször méltattam a blogon, személyes jó tapasztalataim okán (a Villa Fiore-ról szóló cikket pl. itt találjátok). Most a hasonló gondolatkört hozó, a vidék gasztronómiai kultúrájára fókuszáló Stílusos Vidéki Éttermiség izgalmas programjára hívnám fel a figyelmeteket.





A kulináris randevú 2013. május 4-én, Villányban veszi kezdetét, a stílusos vidéki éttermiségiek itt gyűlnek össze, hogy megmutassák, Budapesten kívül is remek éttermek várják a vendégeket. Az itt bemutatkozó tizenegy étteremnek, tizenegy világnézetnek, tizenegy kreatív séfnek a gasztromozgalom keretében ugyanaz a küldetése: az éttermek minél szélesebb körben ismertessék meg magukat és főztjüket, vagyis a  stílusos vidéki vendéglátást a közönséggel.




A cél érdekében az Éttermiségiek járják az országot, melynek következő állomásaként 2013. május 4-én Villányba érkeznek. A Baranya megyei helyszínen a Borzsongás kísérőrendezvényeként a séfek bemutatják tudásuk legjavát és igyekeznek kedvet csinálni ahhoz, hogy a látogatók máskor is kocsiba üljenek és vállaljanak egy kis kirándulást a jó kosztért, illetve a stílusos vidéki vendéglátásért. Az esemény házigazdája: Mautner Zsófia a Chili & Vanília bloggere, és Jókuti András a Világevő blog szerző-tulajdonosa.



Érdemes élni a május 4-i lehetőséggel, amikor is 11 híres magyar vidéki étterem jön a hegyhez, vagyis a villányi dűlők tövébe. Ekkor minden a helyi borról és a hozzájuk igazított ételsorokról szól. Az esemény talán legnagyobb ajándéka, hogy a résztvevők elmondhatják magukról: együltő helyükben végigkóstolták az országot, köztük a mozgalomhoz újonnan csatlakozott balatonszemesi Kistücsök Étterem finomságait is.


 




A neves balatoni vendéglő mellett az alábbi éttermek várják az ínyenceket:
Anyukám Mondta – Encs, Chianti Étterem – Veszprém, Ikon Étterem-Debrecen, Imola Udvarház – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Gasztronómiai Műhely – Etyek, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál.






Az esemény előestéjén, május 3-án a Mandula Étteremben egy jótékonysági vacsorára is sor kerül. A Stílusos Vidéki Éttermek séfjei által összeállított menühöz Villány neves borászai adják a borokat. A vacsorán részt vesz Gere Attila, Bock József, Malatinszky Csaba, Gere Zsolt, Tiffán Ede és Debreczeni Mónika (Vylyan). 



Találkozzunk a helyszínen!

Részletes információt az eseményről itt találtok: rosinante.hu/aktualis/stilusos-videki-ettermiseg-20
A folyamatos híreket itt követhetitek: facebook.com/stilusos; és http://ettermiseg.blogspot.hu/

Szólj hozzá!

2 megjegyzés:

Neon Rider írta...

Húú!

Felíratkoztam az olvasóid közé, nem tudom,hogy kerültem le onnan, de újra követlek :)

www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

Névtelen írta...

A fűszeres tokaji borecetek szuperek, Bodrogkeresztúron készülnek és ajánlom mindenkinek!
JJ