2010-02-20

Tükrös trükkök

Most gondoltam utána: tükör nélkül csak a gyerekek hálószobája maradt, minden más helyiségbe került valamilyen formában. A szűkös előszobában a gardróbszekrény ajtaja, a lenti fürdőben két csempesor között fut hosszan, az emeletiben pedig egy kerek nagyítós változat is kiegészíti az átlagos méretű téglalapformát. A konyhában igazából nem is tükör, hanem egy fehér üvegbetétes eltolható kamraajtó van, szemben az ablakkal, sok-sok fényt visszaverve világosítja a kis méretű konyhát. A játszószobában ablakokat formáz a falon, a hálóban a komódhoz passzintott fából, képkeretezőnél készült gyönyörűség, hogy az ugyanitt lévő gardróbot már meg se említsem, ami másfélméter hosszan duplázza meg a teret.


A nappaliban adta magát a hely: a kandalló fölé kerüljön. A régi lakunkból magunkkal hozott óarany, barokkosan díszített tükör azonban stílusában, és formájában is nagyon elütött a kívánatostól. A nappali bútorok szögletességének ellensúlyozására a körmintát találtam a legalkalmasabbnak, ami a választott tapéta részleteiben, és a lámpákban is megjelent, elég hangsúlyos formában. A kandalló felé is egy markáns darab kívánkozott, nagyméretű, vastag kerettel. 

Mielőtt ráleltem volna az Igazira, sehol nem láttam erre konkrét példát, utána viszont többször találkoztam ezzel a párosítással: modern, egyszerű vonalvezetésű kandalló - nagy kerek tükör. Sajnos az üzlet, ahonnan a miénk származik, kivonult Magyarországról, így ajánlani nem tudom, de további szép tükrös példákat igen.




Desire to inspire
boligmagasinet
Brandon Barre
Firmdale
Flickr
Katie Ridder
L Kae Interuiors

Moises Esquenazi
Sarah Dorio
SHH
Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: