2017-11-08

DEKOR.ÁLOM


Könyvet alkotni - bár nem ez az első, és remélhetőleg nem is az utolsó - mindig csodás, izgalmas, szinte ünnepi alkalom. Különösen egy olyan szerzőnek, aki az online térben évek óta bloggerként volt/van jelen leginkább, és aki a személyes világát, stílusát, szemléletét most másképp, ezúton is át akarja adni az olvasóinak. Hab a tortán, hogy hosszú ideje a barátom is egyben, tehát nemcsak alkotóként, hanem emberként is ismerem, szeretem, becsülöm.


Juditut, azaz Varga Juditot sokan ismerik - korábban tévéműsorokból, lakberendezési magazinokból - mostanság pedig a posztjaiból, ahol a saját lakása vagy más lakberendezési, dekoratőri munkáin, kedvenc divatkegészítőin, hobbijain keresztül leshetünk be az életébe. De akármennyire is "szem előtt" van az ember, egy könyv, ami egyfajta összegzést ad, mindig bátor vállalkozás. Mert itt kiderül, hogy van-e igazi mondanivaló, van-e stílus, harmónia, van-e valódi szándék. Van-e csapat, aki ezen együtt gondolkodik, alkot, körülvesz, támogat? És van-e kellő energia, precizitás és kitartás, hogy mindez összeálljon.


Juditban szerencsére ez mind benne volt, úgyhogy lelkesen dolgoztunk 9 hónapig az első könyvén, melynek fogantatásától a születéséig a könyv szerkesztőjeként végig jelen voltam, és maradandó élmény volt - a kávézós, borozós ötletelésektől kezdve, a hétvégi laptop felett görnyedős munkálkodásokon át az együtt olvasásig és nonstop egyeztetésekig  mindkettőnknek, büszke vagyok rá!




Szeressétek ti is a könyvét, ami nemcsak 20 projektet mutat be hamisíthatatlan Juditu-stílusban az otthon, a divat és az életmód területéről, hanem rengeteg ötletet, tippet, tanácsot gyűjt össze az eszközök használatától az apró dekoratív részletekig. Aki ott volt az október végi könyvbemutatókon és a beszélgetésünkön, megtudhatott néhány - korábban mély hallgatásra ítélt - infót a kötet készítése kapcsán, de elárulom, hogy a könyvben is van egy csomó kulisszatitok és érdekesség!



Megrendelni a BOOOK Kiadó honlapján tudjátok, Judit oldalán pedig itt találtok róla olvasnivalót. Köszönet részemről is a könyv közreműködőinek munkájáért: a cuki grafikákat és a tördelést: Sólymos Áginak, a szép fotókat Terei-Vigh Krisztinek, a korrektori segítséget Molnár Szilvinek.


Fotók: BOOOK Kiadó

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: