2012-01-11

Függönyt fel! - Egyszerű bábszínház készítése házilag

Egyik kedvenc projektemmel indul a 2012-es Nők Lapja szezonunk: megmutatjuk, hogyan legyünk bábszínházgyártó kisiparosok és egyben szuperjófej szülők az új évben! Az ötlet megvalósításának jócskán van előélete: ismét egy korábbi DIY anyagunk (a nyári virágtároló-készítős) egyik szereplőjét, a szürkére festett borosládát hasznosítottuk tovább a bábszínház alapjaként. Másrészt ez a képkerettel dekorált megoldás is a "Keretbe foglalva" c. anyagunkba készült sok más ötlettel együtt - katt ide! - de onnan helyhiány miatt kiszorult (annyira rápörögtünk a témára, alig bírtunk leállni az új cuccok gyártásával), így későbbre, azaz mostanra maradt.





Egyszerű (de naccerű): a vájatok kivágásán kívül - amihez otthon biztosan találunk egy megfelelő célszerszámot - minimális türelem szükségeltetik csak az elkészítéséhez, amíg a háttérdekort - vagyis a dzsungelszerű díszletet - kivagdossuk, beragasztjuk. Még ennél is kevesebb idő kell a bábok kivitelezéséhez (aki járt már a filléres kreatív játékokat készítő grafikus, Joel Henriques oldalán, annak nem lesznek ismeretlenek a figurák!). Én legszívesebben ráállnék egy sorozatgyártásra, különböző stílusban ontanám a dobozokat :) De mielőtt leadnátok megrendeléseiteket, inkább gyártsátok le Ti magatok!


További infókért és képekért irány az újságos-stand - a ma megjelenő Nők Lapjából mindent megtudhattok!


Köszönet a fotózás két főszereplőjének, Zozinak és Beninek a türelemért, és a sok mosolyért, az Innoshopnak pedig a bőrfigurákért!

A képek a Nők Lapja 2012/2. szám Otthon rovatának dekoranyagához készültek. 
Fotó: Kerekes Kata
Ötlet, styling és kivitelezés: Téli Judit, B. Tier Noémi


A fotók semmilyen formában nem használhatók fel a szerzők beleegyezése nélkül!

Szólj hozzá!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon aranyos lett, úgyis jön a gyerekszülinap, megcsinálom! Köszi :)
Nóri

Dunakavics írta...

Szuper, van is itthon egy megfelelő doboz. nekem is rengeteg ötlet jutott eszembe hirtelen, nem is tudom, milyen legyen a doboz belseje?! :)

Kedvenc Otthon írta...

Nóri, örülök, remélem siker lesz!

Dunakavics, attól függ, milyen figurákat készítesz először. Persze a díszletet (pl. házakat, autókat,fákat, stb) is lehet drótra/hurkapálcára ragasztani,így azok is mindig változhatnak. Hm?