2012-01-30

Ha egy kis JAM-re vágysz...





"Mi azért dolgozunk, hogy az üzletünkből vásárlók a hétköznapokban is különlegesnek és egyedinek érezhessék a helyet ahol élnek, feltöltődjenek, és újult energiákkal induljanak neki az újabb kihívásoknak."




Egy lakásdekorációs kiegészítőkkel foglalkozó üzlet nem is fogalmazhatná meg jobban a küldetését, mint a szegedi székhelyű, de online webshopot is működtető Jam Home tette. Hiszen a lakberendezésnek is ez az egyik lényege: a személyes, egyedi otthon megteremtése, ahonnan elindulunk és megérkezünk. Ahová elvonulhatunk, vagy éppen mások előtt kitárva lakásunk ajtaját, megmutathatjuk, milyenek vagyunk mi, milyen a csak ránk jellemző, személyes életterünk. 




A Jam Home kínálatára akkor bukkantam először, amikor egy magazinos anyaghoz igényes, franciás, vidéki stílusú darabokat kerestem. A stílus nem csak hozzám áll közel, az Üzletmustra rovatban hozott kisebb-nagyobb boltok, vállalkozások mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A másfél éve indult Jam Home is arra az igényre reflektál, amely mostanában jellemzi a lakásdekorációs trendeket. A webshopban rendszeresen böngészve kíváncsi lettem rájuk, így a tulajdonossal, Bukovecz Krisztával beszélgetve utánajártam néhány dolognak...


Frappáns az üzlet névválasztása, könnyen megjegyezhető. Miből indultatok ki, amikor erről gondolkodtatok?
Ez volt a cél: rövid, könnyen megjegyezhető nevet kerestünk, ami ráadásul jól mutat leírva. Emellett a JAM szóról, nekem valamiért az otthon jut eszembe... Mint amikor a különböző gyümölcsök sokfélesége végül olyan harmóniát alkot, amely a családi fészek egyedi ízét, illatát idézi. Mi is ilyenek vagyunk: sokfélék, harmóniában.

Milyen tervekkel vágtatok neki a vállalkozásnak?

Úgy képzeltük el, hogy nem egy egyszerű lakberendezési üzletet, ajándékboltot nyitunk, hanem attól sokkal többet. Élményt a vásárláshoz! Hogy az ide betérő ne csupán vásárló legyen, hanem a vendégünk is. Egy otthonos kuckót szerettünk volna létrehozni, egy kis szigetet a városban, ahol teázni, megpihenni, beszélgetni is lehet. Ezen kívül nagyon fontos a minőség és az egyediség. Nálunk minden tárgyból maximum öt-tíz, tizenkét darab van. Vagyis a vásárló biztos lehet benne, hogy amit nálunk megvesz, azzal  máshol nemigen fog találkozni.


Hogyan építgetitek ezt a kis szigetet? Van rá alkalom, hogy a bolt teret adjon a beszélgetésnek, találkozásnak?
Hiszünk abban, hogy a Jam Home-hoz hasonló helyek vonzzák, összeterelik a hasonló gondolkodású, igényű, habitusú embereket. Azt szerettük volna elérni, de tapasztaljuk is, hogy találkahely lettünk! Minden hónapban JAMclub délutánt tartunk, amire lakberendezőket, belsőépítészeket, dekoratőröket hívunk meg, praktikus előadásokat szervezünk.

A termékeitek között sokféle stílusoshoz passzoló darabot találtam. Van valamilyen rendezőelv, amely meghatározza a kínálatot?
Fő irányvonalként az art deco-t és a vintage stílust hoztuk össze egy vidám randevúra. Igyekszünk a parányi boltba varázsolni a franciák kifinomult ízlését, a provence-i vidék minden bájával. A dísz-, ajándék- és lakberendezési tárgyak, kisebb bútorok főleg Franciaországból, Hollandiából, és a skandináv országokból érkeznek. Ezekhez remekül illenek a saját tervezésű és készítésű, egyedi textiltermékeink.




Gondolom, a textilpárnákról van szó...
Igen, a saját JAM márkás termékeink közül a legkülönlegesebb a betűpárna sorozatunk. Az ABC összes betűiből készíthető párnák különböző textilekből készülnek, akár megrendelésre is. Ezen kívül egyedi takarók, dísz- és használati tárgyak is készülnek a műhelyünkben textilből.




Stylistként rengeteg dekorációt hozok-viszek fotózásokra, így izgalmas volt olvasni a nagyközönségnek még talán ismeretlen Rent a deco szolgáltatásotokról. Mesélnél erről egy kicsit?

A Rent a deco egy különleges szolgáltatásunk, szeretnénk újdonságot kínálni a közönségnek. Különböző rendezvényekre, ünnepekre, de akár egy családi összejövetelre is bérelhető néhány dekorációs, és lakberendezési tárgyunk, amelyeket használat után - természetesen sérülésmentes állapotban -visszahozhatnak az üzletbe. Sűrűn előfordul, hogy annyira beleszeretnek az adott termékbe, hogy inkább megveszik.





További terveitek?

A bolt 2010 októberében nyílt Szegeden, de az idei tervek között már szerepel egy fővárosi üzlet, és további boltok nyitása vidéki nagyvárosokban is. Remélem, hamarosan sok olyan vásárlóval találkozunk országszerte, akik szeretik a Jam Home stílusát, hangulatát!


Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

madilla írta...

Articsóka szobruk gyönyörű! Húgomnak is egyből ajánlottam, pont most keres különleges díszeket a nappaliba.