2010-03-25

VizuálKult: Reich Károly

A VizuálKult ismét jelentkezik és hirdeti az igét. Az ízlésformálást nem lehet elég korán kezdeni... A Micimackós vagy Barbie hercegnős témákat kicsit jegelve miért ne tennénk a Gyerek szobájába valami értékeset, valami egyedit? Az értékesről persze ne forintok jussanak az eszünkbe, hanem a tartalom. Szemezgethetünk neves hazai festő- és grafikusművészek remekeiből, abból is a bárki számára elérhető nyomatokat, plakátokat választva, mint ahogy mi is tettük Reich Károly grafikáival.

(1922-1988)

Reich Károly Munkácsy és Kossuth díjas grafikusművészünk plakáttervezőként kezdte a pályafutását, főleg filmplakátokat tervezett. Később illusztrátorként dolgozott, különösen a könyvillusztrációi emlékezetesek, mintegy 500 könyvhöz készített rajzokat. Közülünk sokan a gyermekkori mesekönyvekből, verses kötetekből ismerjük a rajzait, főleg a Móra Ferenc Kiadónak dolgozott.




A 2002 óta működő Reich Galériában megvásárolhatók az általa illusztrált könyvek, illetve a Galéria kollekciójában egyedi rajzok, eredeti illusztrációk, poszterek, rézkarcok, litográfiák, szitanyomatok is megtalálhatók.


Reich Károly képek Kedvenc Otthonunk gyerekszobájában


Share

Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

Dekorella írta...

Milyen jó látni, hogy van élet Disney világán túl is. Nekem most Szegedi Katalin csodálatos munkái jönnek be nagyon, talán azért is, mert lányom van, és az ő munkáit nagyon könnyen el tudom képzelni a lányszobája falán.