2011-12-14

Melegségre vágysz?


Amikor szóba került, hogy a Nők Lapja egyik decemberi számában az álkandallókról essen szó, és megvolt a helyszín (emlékeztek még a nyári címlapos, romantikus, hófehér lakásra?), rögtön a KILIM jutott eszünkbe, mint a legjobb és legszebb megoldás arra, hogy "körbemelegítsük" a fehérre festett, téglából rakott gyertyás álkandalló környékét. Bár én korábban csak a kirakatig jutottam - a Kilim belvárosi üzlete az ajtón kívülről nézve is egy kis csodavilág - most végre beszabadultunk a kézzel szőtt, csomózás nélkül készített szőnyegek, párnahuzatok, ágytakarók, sálak és a több évtizedes kilimmel bevont bútorok közé. 


A lábaink előtt heverő, kupacokba halmozott szőnyegek Közép- és Kisázsiából, a Kaukázusból és Észak-Afrikából származnak, birka- vagy kecskegyapjúból készülnek. A nomád életforma ősi világát hozzák magukkal, évezredes motívumokkal, mintákkal, gyönyörűséges, meleg színekkel.






Nézzétek meg Ti is, mennyire más érzés olyan egyedi darabok között lenni, amiknek lelke, története van, ráadásul az egyhangú, uniformizált tucatszőnyegek helyett garantáltan életet visznek a terekbe! Karácsony előtt ajándéknak sem utolsó, többszáz-féle mintás és különböző méretű szőnyegek között válogathattok, de ha csak kisebbre gondoltatok, ajánlom a párnahuzatokat az anatóliai kilim kollekcióból. Az üzletet az V. ker. Irányi u. 5. alatt találjátok, a facebookon itt jelentkeznek képekkel és infókkal, a weboldalukon pedig tovább olvashattok a kilimek történetéről!



Képek forrása:
Nők Lapja 2011/49. Otthon rovat (styling: B. Tier Noémi, Téli Judit; fotó: Kerekes Kata)
Kilim, a nomád szőnyeg
Juci világa






Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: