2011-09-27

Padlásmese pinkben


Szeptember 24-én szokatlan helyszínre, egy Budapest-közeli padlásra voltam hivatalos. Padlásokhoz társított asszociációim mindenképp jók (izgalmas terek, fény-árnyék hatások,titkok, kincsek), de semmiképp sem ilyenek. Ez a padlás ugyanis pinkben és fehérben pompázik, környezettudatos szemlélettel épült, és egy női munkahelynek ad otthont. Panyi Zsuzsi üvegdesigner ezentúl itt készíti színes üvegékszereit.

Zsuzsi történetét, a hobbiból sikeres vállalkozássá fajult ékszerkészítés hátterét már olvashattátok itt a blogon. A műhely ezidáig saját lakásuk egyik kis szobájában működött, majd elkerülhetetlenné vált a bővítés. Itt kezdődött a padlásmese, aminek végén (egy pályázat és Hefelle Karolina építész segítségével) a lakásuk padlásterét beépítve egy új üvegműhely született.

A környezettudatosság nem csak a padlás szigetelésében, a felhasznált anyagokban jellemző, hanem a berendezés elemeiben is: aukciós oldalakról, az Ecseriről, és talán más padlásokról származó régi szekrények, polcok, székek kaptak itt új formát és új helyet. 

A műhely megnyitójával egyidőben az új, őszi kollekciót is megnézhettük. Zsuzsi ezúttal Visy Dóri ötvösművésszel dolgozott együtt, két ezüstkollekció született kettejük közös munkájából: a grandiózus és markáns Ikon, és a filigrán, törékeny Fragil.


Néhány lakber vonatkozású részletről se feledkezzünk meg. Például a brutálisan látványos, nagyon pink tolóajtóról, ami alakjával a ferde falsíkhoz alkalmazkodik, és méretei ellenére finoman csúszik a sínen. Hogy fokozzák az élvezeteket, a padlásfeljáró másik oldalán, a pink darabbal szemközt egy türkiz ajtó kapott helyet. Nyamm!


Ez a fillérekért szerzett kb. 50 éves orvosi szék mohazöld bőrkárpittal maradt fenn az utókornak. Így azért kicsit jobban néz ki.


És még essen szó a szuper tilka textilkábelekről, amin a csupasz izzó-lámpák lógnak. Nagyon menő. És természetesen pink.



A lakás többi részén is érzékelhető az 50-60-70-es évek bútor- és tárgykultúrája iránti szerelem.
 
 
További infókat az ékszerekről és Zsuzsi munkáiról a honlapján, illetve a blogjában találtok!
 
Fotók: Kedvenc Otthon és panyizsuzsi

Szólj hozzá!

2 megjegyzés:

Bmary írta...

Zsuzsi! Fantasztikus lett a műhelyed!! Gratulálok!

panyizsuzsi írta...

Köszi Mary!