2011-01-05

Egy kihagyhatatlan penthouse

Kicsit ki vagyok hegyezve a spanyol metropoliszra mostanság. Január első napján egy barcelonai városképre váltottam a gépen háttér gyanánt, vagyis belőttük a soron következő úticélt - ez a vizualizációs praktika tavaly is bevált. Így a most következő kétszintes penthouse Barcelonában akkor is tetszene, ha fele ilyen jó se lenne. Egyik legnagyobb előnye a ház teljes frontján végigfutó hatalmas terasz, ami a nagyméretű üvegtábláknak és a fényt megszűrő, de a látványt átengedő rolóknak köszönhetően vizuálisan egy egységet alkot az étkezős nappalival és a részben leválasztott konyhával.


Szürke, fehér és tölgy, ezek kombinációja vonul végig a lakáson, összekötve a különböző helyiségeket. Még egy közös pont: a minőségi anyag- és bútorválasztás, egyszerűen minden tökéletes!


Design darabok: Arketipo Ovo kávézóasztal, Eames ülőalkalmatosságok, a teraszon a levél formájú Arper székek. Hűséges blogolvasók felfedezhették azokat a Designers Guild párnákat is (türkiz levélmintás, bársony), aminek a narancs változatát a Novo Home jóvoltából itt a blogon sorsoltuk ki tavasszal!!!



A konyha egy üveg tolóajtón keresztül kommunikál a terasszal - a kívánságlistámra fel is került egy olyan lakás, ahol ez megvalósítható. Tetszik a konyha egyik falának tömörsége, a konyhabútorok zártsága, padlótól a plafonig tárolókkal körbeépítve a konyhai készülékeket. A másik oldalon a fehér Corian konyhapult dominál.

  

A hálószoba steril fehérségébe a Filocolore textileket dobták be, nagyjából mindegy lett volna milyen színben, de a türkiz, ugye, most nagyon viszi a pálmát, itt is szépséges. Ezt a koncepciót (fekete, fehér alapszínek fával kombinálva + dekoráció 1-2 domináns színnel) amúgy is maximálisan támogatom, mert nem nagyon lehet elrontani. A fürdőben nem csak a szekrények készültek tölgy furnérral, hanem a falra is ezt futtatták fel és a padlóra is tölgy parketta került. Szépen kibélelték.


A kerekeken guruló fiókos szekrénykének térelválasztó szerepet is szántak, hogy a babarészleg világosan elkülönüljön. Aki szereti ezt mindenféle egyéb dekorral is megerősíteni, annak halkan jelzem: itt csupán a zászlós dekor és a szőnyeg teremti meg a gyerekszobai hangulatot, mégis nagyon barátságos és egyértelműen babás lett az összkép, néha a kevesebb több! A kiságy a Coolkids-től, szőnyeg a Designers Guild kollekciójából (Pond Street) való. Kérem az egészet!!!

Forrás

Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: