2010-06-18

WAMP - Part 2

Itt a hétvége, tehát folyt.köv., kitekintünk kicsit a lakber világából, hogy máshonnan is inspirációt gyűjtsünk. A múlt héten elkezdett sorozat megy tovább, hétről hétre bemutatva egy-egy alkotót, tervezőt, érdekességet a budapesti vasárnapi művészpiacról.


Idei legelső wampolásom alkalmával rögtön Marosi Krisztába és az általa tervezett Psycat kollekcióba futottam bele. A szoknyákon, ruhákon újarértelmezett 19. századi faliképek, és a bőr vagy hímzett karkötőkön is megjelenő népi motívumok állítottak meg, a játékos etnónak titulált stílus az igényes kidolgozással párosítva,  sallangmentes felhasználási formákkal, szerintem telitalálat.



Marosi Kriszta az Iparművészetin végzett divattervezőként, női ruhákat és kiegészítőket tervez. 1999 óta  van jelen a hazai divattervezési porondon saját márkájával (PSYCAT), amelyben az egyediséget, a nőiességet és az eleganciát képviseli virtuóz minta-, szín- és anyaghasználattal párosítva.




Fotók: Baksa Zsófia, Máté Tamás, Misetics Mátyás

Kriszta egyike annak az öt designert számláló Balllon csoportnak, akik áprilisban elnyerték a WAMP hónap dizájnere címet.

A Balllon 2007-ben részben WAMP-os kapcsolatokból alakult, iparművészek, nemzetközileg is díjazott alkotók jöttek itt össze. Munkáikat, így a PSYCAT kollekcióját is megtaláljátok a Balllon showroom és galériában (Bp., Újlipótváros, Visegrádi u. 19.). Délután és este is nyitva tartanak, és minden nap egy-egy tervező vár Titeket.
 
WAMP legközelebb június 27-én. Muszáj lesz megint kilátogatnom, szereznem kell egy ilyen karkötőt. Vagy kettőt... Ha neked is tetszik, ezeket a Meskán is megtalálod.

 Folytatás következik: jövő héten Csernus Ágival és a Figurkákkal találkozhattok, itt a blogon!
 
 
A sorozat korábbi része Majoros Zitával és a Printa műhellyel, itt: WAMP - Part 1



Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: