2014-01-08

Nagyon baba!

1. kép: bútorok, függőlámpa, függöny, szőnyeg, tárolódoboz: Ikea / asztali lámpa: Vilavu / bútorgomb a komódra: Bútortuning / Függő papír dekor: Karcsipapír / Tapéta: Biggie Best / Párna vagy grafika a falra ("Én elmentem a vásárba fél pénzzel" sorozat): Beauty Bird's - BAUKO design

Babaszoba tervezésére jött kérés, nem is messziről, családi körből. A kislányszobák idáig érthető módon elkerültek, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne aktuális elképzelésem egy visszafogott (értsd: babás dekorokat kerülő vagy azokkal nem túlzsúfolt), mégis kedves hangulatról. :) A rózsaszín egyeduralom megdöntése/elhagyása nemcsak belőlem jön természetszerűen, hanem a "megrendelők" is így gondolták, így az első tervek szerint alapvetően a piros áll mindkét verzió fókuszában. 


Bútorok tekintetében a pénztárcától és a rendelkezésre álló alapterülettől függően bőven van választék a piacon. Persze, van élet az Ikeán túl is, de ha nulláról kezdjük a berendezést, és nem túl nagy a költségkeret, akkor az alapdarabokat érdemes ott beszerezni, és a tervezésnél inkább a hangulatot igazából megadó egyedi dekorokra koncentrálni. Bővebb kerettel és kifinomultabb igényekkel ajánlanám pl. a Vilavu üzletét, sok szép fa bútorral, de ha fontos a precíz helykihasználás és az egyedi tervezés, akkor valószínűleg asztalost bíznék meg a feladattal.   

2. kép: bútorok, függöny, szőnyeg:  Ikea  / Polc fogassal: Butlers / függőlámpa: Innoshop / párna, textil: Judit Vigvári design / Egyedi falikép/matrica: Képek méretre

Tapasztalataim szerint viszont 2-3 évnél tovább nem nagyon érdemes előre tervezni a gyerekszobákban. Nem vagyok pl. a kombinált bútorként árult, későbbmajdhűdejóleszátszerelve gyerekbútorok híve, mert általában végül nem lesz olyan, hogy később, akkor már más kell, más helyre, más funkcióban, amit előre úgysem látunk, vagy épp az átszerelés jár minőségi romlással, és mire végzünk a kombi ágy szétszedésével, már teljesen használhatatlanná válik. Nyilván vannak szükségmegoldások, meg kreatív ötletek, de ha egyiknek sem érezzük szükségét, akkor érdemes inkább az online használtcikk piacon megszabadulni a régitől (vagy eltenni egy későbbi családtagnak), és ha eljön az ideje, teljes erővel az új igényekre koncentrálva új megoldásokat keresni. 

Egy sokfiókos komód, egy fotel vagy egy polcos szekrény azért lehet alapdarab, ezek jó szolgálatot tesznek később is, de épp ezért lebeszélnék mindenkit az ilyen-olyan dekoros, kisaranyos, babamintákkal tuningolt gyerekbútorokról. Ha inkább a semleges, egyszerű, de szép, klasszikus formákat részesítjük előnyben, a faldekorok és textilek cseréjével bármikor megújulhat a szoba.


Folyt.köv.!




Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: