2010-09-01

A nagy kékség

A türkiz-őrület várható csillapodásával a sötétebb, fáradtabb olajkék léphet színre. Nem is ártana, mostanában sehol sem látni a kéknek ezt az árnyalatát a lakásokban, és az is igaz, hogy sok tervezőt lehetne boldoggá tenni kékre áhítozó megrendelőkkel. Ti váltanátok?


Hujber-Nagy Aletta lakberendező-színszakértő blogjában a kedvemért az olajkékről posztolt, ha szeretnétek többet megtudni erről a színről, kattintsatok ide!

Forrás, Forrás 2, Forrás 3, Forrás 4

Share

Szólj hozzá!

5 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Nekem az volt sok egy időben, amikor minden konyhában, nappaliban sötétkék üvegek sorakoztak (igaz, akkor sárgák voltak a falak...) Ebben az összeállításban sokkal szemben előjön a gyönyörű mélykék. Akkor választaná, ha mediterrán éghajlaton élnénk és nem kellene fázni, amikor kinézek az ablakon:)...

Dekorella írta...

Az előző lakásom kb. 15 éve lett berendezve és abba a 2 kanapé éppen ilyen árnyalatú volt. nagyon tetszett, a konyhát is ilyen kékre terveztem de az élet mást dobott. A kiegészítő szín az akkori trendnek megfelelően a sárga volt.
Mint szín még most is nagyon tetszik, de túl közeli az emlék bennem, hogy most ismét használjam. A fiam - ha lesz - szobáját ilyen kék, ezüst és szürke színekben tervezem. Az én inspirációm ez: http://dekorella.hu/2010/03/szurke-ferfi-haloszoba/

B.Tier Noémi írta...

Sárga-kék emlékeim nekem is vannak, de nem otthonról (akkor még a barna korszak tombolt). Abban is van vmi, amit írtok, hogy hideg színnek állítjuk be, holott az ezernyi árnyalata közül bőventudnánk melegebb kékeket is válogatni. Egyetértek, ezekkel a bézsekkel, barnákkal, szürkékkel, esetleg bronzzal, arannyal nagyon szép hangulatokat lehetne kreálni.

aletta írta...

Noémi kérésére elgondolkodtam kicsit ezen a színen. Elkészült a szinte sárgamentes olajkék bejegyzés odaát. Akit érdekel ennek a színnek a sorsa jöjjön át és alkosson véleményt! :-)

Klein Kinga írta...

Abszolút bevállalnám, pont valami ilyesin gondolkodtam a piros falam helyett, ami már sok nekem.