2010-06-27

WAMP - Part 3

Folytatódik a WAMP-sorozat. Ha még nem jártál kint, kövesd figyelemmel; ha pedig törzsvendége vagy a piacnak, itt is találkozhatsz a kedvenceiddel. Talán egy picit többet is megtudhatsz Róluk!A Figurkákkal a neten találkoztam először, és bár a srácoknál nem jöhetett számításba (se alvóállat, se kedvenc pléd, se gyűrögetni-babusgatni való figura...), az én szívemet rögtön megdobogtatták. Csernus Ági, a Figurka design megálmodója fotó szakon végzett az Iparművészetin, és a gyerekei születése előtt tíz évet dolgozott is a szakmában.


A pár éve, karácsony előtt vásárolt varrógép az otthon töltött évek fordulópontját jelentette, ami nem csak, hogy életre hívta a Figurkák egyedi világát, hanem sok-sok munkával a hobbiból fokozatosan egy biztos megélhetést nyújtó vállalkozássá nőtte ki magát.A kislányának és a rokonság gyerekeinek varrt első babák után egyre többen szerettek volna a szeretgetni való karakterekből. Ági a nemzetközi kézműves termékek vásárán, az Etsy-n próbált szerencsét, és ahogy a Figurkáknak egyre nagyobb sikere lett, hamarosan megjelentek a Meskán és a WAMP-on is.Ági elmondása szerint a munka során nagy segítségére vannak a gyerekei, és bár sajátos formavilágot teremtett a Figurkáknak, a gyerekek fantáziája, mesevilága inspirálja őt a karakterek megalkotásában - így születhetett a kisfia kedvéért robot, vagy szuperhős Figurka is.


Egészen sajátos arculata, formája van a Figurkáknak. Mi járt a fejedben az első darab készítésekor? Milyen mese-, vagy játékélményed maradtak meg gyerekkorodból, táplálkoztál-e belőlük vagy teljesen a fantáziádra bíztad magad?

Nyilván tudat alatt befolyásolnak a gyerekkorom mesefigurái - Oriza -Triznyák, Spejbl és Hurvinek, Bob és Bobek, meg a többiek -, de a saját mesevilágomat szeretném megteremteni újabb és újabb szereplők megálmodásával. Sokan mondják, hogy van a figurkáknak egyfajta retro hangulata, hát... úgy látszik retro-korba léptem :-) 


A hírek szerint a Figurka kollekció nemsokára lakáskiegészítőkkel bővül. Mit lehet tudni erről, illetve mi várható a jövőben? Hogy látod magad és a vállalkozást 1 év múlva?

Apró lépésekkel haladok előre, általában rövid távra tervezek és hallgatok a megérzéseimre. A gyerekszoba kiegészítőket azok számára terveztem, akik szeretnének egy kis bolondos Figurka hangulatot csempészni a lakásukba, és nem csak a gyerekszobába, mivel az ágytakarók például felnőtt méretben is rendelhetők lesznek.


Milyen lakberendezési stílus, forma, anyag, szín áll közel hozzád? 
 
Szeretem az eklektikát, keleti darabok mellett a letisztult designt, klasszikus mellett a bohókás, giccsbe hajló darabokat és a meleg, teli színeket.


A Figurkákkal a neten a Figurka Design oldalán és a Facebookon is találkozhattok. Személyesen megölelgethetők többek közt a Goubán, a Gozsdu udvarban minden vasárnap, illetve a WAMP esedékes vásárain.


A Figurka fanatikusok júliusban és augusztusban egy-egy hétig Óbudán táborozhatnak kedvenceikkel. Minden résztvevő saját Figurkát választhat, dobozból Figurka-házat készíthet, festhet, ragaszthat, tapétázhat, bútorokat készíthet, ki-ki kedve szerint! Helyszín és további információ itt. FIGYELEM: csak a 4-9 éves korosztályt várják, 30-asok  ne ide tervezzék a vakációt :)
 Jövő héten folyt.köv. A sorozat korábbi részeit itt olvashatod:


Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: