2012-04-20

Faldekor fél kiló almából


Szokatlan alapanyagokhoz nyúltunk, amikor az eheti Nők Lapjában megjelent anyagunkra készültünk: almák, cipős doboztetők, egy hungarocell rozetta és színes festékek a TRILAK-tól - ezek sorakoztak az asztalon, hogy a felhasználásukkal mutatós és  roppant költséghatékony  faldekorációkat készítsünk. 


Az akril festékkel színezett  almák csoportjából önmagában is látványos csendélet született, több félbevágott darabon is teszteltük a helyes vágási és felületképzési technikát (nem nagy tudomány), hogy a festék úgy mutasson a falon, ahogy kell.


A lényeg, hogy lehetőleg egyenes, egyenletes felületet kell kapni a felezés után, bőven rámenni festékkel, majd a falra nyomás előtt a felesleget egy előzetes papírra-nyomással leszedni, utána mehet a falra. Érdemes nem rögtön a kiszemelt felületen, hanem egy kevésbé szem előtt lévő területen kipróbálni, milyen is lesz a mintázás. A magokat és az alma szárát utólag egy vékony ecsettel rajzoltuk fel.


A cipősdoboz projektnél jó, ha minél többféle doboztetőt használunk fel, amiket különböző színűre fessünk, mert így sokkal mozgalmasabb lesz az összkép (cipőmániások előnyben...). A tetők elrendezését először az asztalon próbálgattuk, majd a nyertes variációt kétoldalú ragasztóval (vagy bluetech-kel vagyis gyurmaragasztóval) rögzítettük a falhoz. A festéket helyettesíthetjük tapétával, dekorpapírral, ezzel is bevonhatjuk a dobozokat, kb. ugyanannyi (10 perc) időbe telne.


A rozettás faldekornak kiszemelt falfelület először kapott egy csíkos festést (egybefüggő színes sáv is megteszi, ha nem akarunk a csíkok kimérésével bajlódni), hogy jobban kiemelje majd a rozettát. A könnyű, fehér hungarocell díszt ugyancsak színre festettük. Önmagában is megállta volna a helyét (sőt, ha nagyobb falfelületünk van, érdemes több kisebb-nagyobb darabot kitenni), de funkciót is szerettünk volna adni neki, így került bele egy egyszerű (hobbiboltban is kapható) óraszerkezet. Mindössze ennyi kellett hozzá:



A végeredményért és további tippekért lapozzatok az újságba!

A képanyag a Nők Lapja 2012 / 16. számába készült.
Ötlet, kivitelezés: B. Tier Noémi, Téli Judit
Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna
Fotók az alapanyagokról: Kedvenc Otthon


A képek semmilyen formában nem használhatók fel a szerzők beleegyezése nélkül!



Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: