2011-04-30

Pikniket ajándékba

A heti képanyagok egyik fókuszpontja a kert/terasz bevétele volt, az igen kellemes időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy rákattanjak a témára. Mi lehet a hab a tortán? Természetesen egy kiadós piknikezés, amit így rögtön, anyák napi meglepiként ajánlanék villámgyorsan megszervezni - magamból kiindulva, elsöprő sikert aratna. Minden, amire vágynék, alább, lessétek el, rakjátok össze a szükséges kellékek listáját, kövessétek gasztroblog vendégünket a szállítható menüsor összeállításában, aztán hajrá!


Kriszta az A'la carte Kulináriától ezúttal sok hasznos tippet hozott, és egy komplett menüsort ajánl a piknikezéshez, itt!


Forrás

Share

2011-04-29

Mozi a kertben

Ide vele!



Forrás

Share

2011-04-28

Királyság

A szigetországot izgalomban tartó királyi esküvő ihlette ezt a tapéta kollekciót, amit a népszerű brit cég, a Graham & Brown dobott a piacra. A fekete-fehér faldekoráció alapmotívumai természetesen koronák és tiarák, az uralkodói hatalom legfontosabb jelképei. Az elvetemültek színes kristályokat is ragasztgathatnak a koronát díszítő drágakövek helyére...



Forrás 1



Share

2011-04-27

Hétvégi ház, ahogy kell

A hétvégi kis ház fenntartása elég sokakat érint, tavasztól őszig érzékelhető a rajzás, a városi dzsungelből menekülők péntekenként a telekre igyekeznek. Bár családilag kimaradunk ebből a körből, támogatom a gyakorlatot, hogy a szellemi amortizációt egy kis fizikai (kertrendezős) terhelésre cseréljék az érintettek, meg esélyt adjanak egy jó kis bográcsozásnak, grillezésnek. Azt kevésbé pártolom, hogy a hétvégi ház a hétköznapi bázisból kimaradt/lecserélt/jó-lesz-még-valamire bútorok rendezetlen raktárává váljon, amire azért nagy valószínűséggel számítani lehet. Némi munkálkodással, bútorok felújításával, festésével az alábbi eredményre is juthatunk, mondanom sem kell, hogy kis költségvetésből:


Forrás

Share

2011-04-24

Blogszemle 3.

A sonkás villásreggeli után jutott egy kis idő körülnézni a blogbarátoknál. Szusszanjatok ti is egy minit, amíg megnézitek, mások miről tudósítottak a héten. Csupa izgalmas projektet hoztam:

Otthon, édes
A Trendgiude-os bloggerekkel részt vettünk egy fotózáson, a CET-ben. Szonja dokumentálta a látottakat, köztük a dekooder-szekcióról készült képet is: "A kép hangulata olyan, mint egy befutott alternatív formációé, amely tagjai még egy kicsit gondolkoznak azon, fellépjenek-e a Szigeten :)" Nos, bármi megtörténhet...



Manzárd café
A Milánói Nemzetközi Bútorvásáron bemutatták az új Fiat 500 design kollekciót. Ne tessék egyből a női szíveket rabolgató autóra gondolni, vagyis ne általános értelemben.



Ágy-asztal-tv
A kitöltött kávét a Joulies 3x olyan gyorsan hűti iható hőmérsékletűre, mint ha magától hűlne le, és 2x olyan hosszú ideig tartja kellemes melegen, mint egyébként maradna. Hogy hogyan?



Stilblog
A Suppré-Neopaint csapat munkájának köszönhetően született újjá egy hatalmas tűzfal a Kazinczy és Király utca sarkán a hetedik kerületben. Nézzétek meg!



Gyerekszoba
A Föld napja alkalmából pont ideillik ez a képsorozat, ami Gaby Herbstein fotós és Pablo Bernasconi illusztrátor közös munkája. A sorozat az újrahasznosítás fontosságára hívja fel a figyelmet, azaz a nem minden szemét, ami annak látszik jegyében készült.



Designpumpa
A bútorok, kiegészítők, dísztárgyak mellett a bigyók, kütyük, gadgetek világában is hódít a beton. 



Lisztesláda 
Mivel kis hazánkban a twitter nem egy túl nagy jelenség, külföldön meg igen, így történhetett meg, hogy a TweetingSeat pad-designt nem itthon hanem odaát ötlötték ki [mondjuk, leginkább Észak-Írországban]. 


  
Urbansnob 
Hova menjünk húsvétkor? Néhány ötlet, arra az esetre, ha nincs vidéki ismerős, nagyi, vagy családi program.



Mindennapi betevő
A Hang Nga, orosz építész által kigondolt ház Vietnámban található, és az organikus-absztrakt építészet jegyeit hordja magán, a neve "Crazy house". Alice-nak biztosan bejött volna egy ilyen Csodaországban. 



Dekooder 
A heti posztom a dekooderen az outdoor-szekció egyre bővülő kínálatáról szólt röviden. Teraszos hangulatképekért katt az alábbi linkre!


Tovább: Outdoor

Dekooder extra 
A dekooder csapata, bár felelősségteljes, felnőtt emberekből áll, most megmutatja, hogy a humor és a játékosság sem áll messze tőle. Egy kabalafigurát indítunk majd világ körüli útra! Ehhez Rád is szükségünk van!

Share

2011-04-23

Kellemes ünnepeket!


Fotó: Kerekes Kata
Styling: Téli Judit, B. Tier Noémi 
Nők Lapja, 2011 


Share

2011-04-22

Lakóhajó a Szajnán

A párizsi Szajna part a világörökség része, jobb és bal partján az ingatlanárak olyan magasságokban lehetnek, amit jobb nem firtatni. A két parton más-más kultúra, életmód, hangulat érzékelhető, nem mindegy, hogy a konzervatív vagy  a bomém világ mellett tesszük le a voksunkat. Úgy tűnik, sok problémától megkímélhetjük magunkat, ha inkább egy Szajnán ringatózó lakóhajót választunk. A kilátással garantáltan nem lesz gond.


Share