2011-08-15

Svédfehér ötletek

Nincs 100 nm ez a lakás, amihez a szokásos helyiségeken kívül egy takaros mosókonyha és a bútorozásnak, helykihasználásnak köszönhetően két, teraszként hasznosítható terület is tartozik, kilátással Göteborg kikötői városrészére, Otterhällan-ra. Azoknak is érdemes megszemlézni a lakásban alkalmazott praktikákat, akik a skandináv éteri fehérségből, köszönik szépen, nem kérnek többet! Merthogy nem csak ez a titka.

Kifinomult részletek - az étkezőszéken Audrey Hepburn, a stílus nagyasszonya figyel!


Ha fával burkolod a teraszod, vagy a hidegburkolatra utólag fa négyzetes paneleket teszel, sokkal komfortosabb lesz a végeredmény. Ha fedett a terasz, máris jöhetnek a bútorok, mondjuk egy időjárást jobban tűrő polyrattan garnitúra, egy-két könnyű lerakó, virágok. Teljesen szobaszerű a hangulat...


Így lesz a klinkertéglás lépcsőházi folyosóból egy második terasz, kerti paddal, szőnyeggel, kis asztallal, virágokkal. A hazai szomszédi és társasházi viszonyokhoz szokott olvasó bizonyára szkeptikus a képek láttán, én bizakodó vagyok!


Magasfényű fehér csillogás galambszürkével párosítva. A fehér padló "lebegő" hatását szőnyegekkel lehet tompítani, de akinek bejön ez az éteri tiszta hangulat,az hagyja szabadon!


Ha van elég hely, és nincs ellenedre a nagy közös légtér, meg a sütés-főzés szomszédsága, a pulttal egybeépíthető az étkezőasztal is, alább szép egységet alkotnak. Ugyan más a két felület szükséges és kényelmes magassága, magasított székekkel ez a probléma is kiküszöbölhető.

Van, ahol az előszoba olyan kicsi, hogy nincs leválasztva ajtóval, beugróval, bútorokkal, és szinte rögtön a lakásba lépünk. Jelzésszerűen mégis lehet jelölni ennek a funkciónak a helyét, pl. a burkolat megválasztásával (itt pl. a lakás többi részéve ellentétben fekete padlólapot használtak), fali dekorációkkal. Az itt lévő lerakóasztalok hátlap híján tapétát kaptak, így szebb és egységesebb is a látványuk.

 
A rusztikus hálószoba bútorhoz szépen illeszkedik a pasztelles, virágmintás tapéta, egyedül a szalagfüggöny ordít, hogy nem ide való, bár a hálóban helyet kapó mini-irodához minden bizonnyal passzol. Ami viszont dícséretes, az a hármas osztású üveg tolóajtó a háló teljes szélességében, ami a nyitott polcos, akasztós gardróbot leválasztja a szoba többi részétől. TV a komódon, 2 mp alatt eltüntethető!

 
 
Tágas gyerekszoba, egyelőre minimál berendezéssel. Az ikeás Expedit polcok ide is jól hasznosíthatók, de a gyerekek rumlisabb holmijai miatt inkább kosarakkal vagy ajtós/kihúzható fiókos betétekkel.

 
 
Az a bizonyos háztartási helyiség, ami mindig hiányzik. Pedig egy ekkora - kb. 130x200-as alapterületen is berendezhető. Alább az is kiderül, mi történt a maradék tapétával. Like!




Ha tetszett a poszt, a Kedvenc Otthon facebook táborához itt csatlakozhatsz, a Goldenblogon, a SZAKÉRTŐI kategóriában pedig itt segítheted a blogot egy szavazattal. Köszönöm!




Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

éva írta...

Húhh milyen pazar lakás:)
Van 1 mondatod amire felkaptam a fejem
(Van, ahol az előszoba olyan kicsi, hogy nincs leválasztva ajtóval, beugróval, bútorokkal, és szinte rögtön a lakásba lépünk.)

Nállam ilyen van azzal a külömbséggel hogy nem kicsi de egybe van a nappalival meg mindennel!
Nagyon tetszik ez a fehérség de egy kis szürke vagy kék szin mehetne bele,persze ez csak egy magán vélemény.
A fehér nagyit és nem nyeliel a fényt ez a jó benne!