2011-04-17

Blogszemle 2.

Ezen a vasárnapon is körülnéztem, mi történt az ismerős blogok háza táján. Szubjektív merítés a legérdekesebb posztokból, járjatok Ti is utána!

Urbansnob
Mai program! Ökoszekció az áprilistól újra az Erzsébet téren táborozó WAMP-on:  ebben a hónapban extra standokon kapható minden, ami redesign: a bicikligumiból készült övtől a képregénytárcán át a régi porcelánokból készült ékszerig – csupa olyan tárgy, ami elmés újragondolás után nyerte el mai formáját.


Tovább: Redesign az Erzsébet téren! 

Stilblog 
A Stilblog új ruhát kapott, megújult külsővel várja az olvasókat, a közelgő Föld-napja kapcsán fotópályázatot hirdettek Nektek!




Tovább: Ünnepeljük együtt a Föld Napját egy fotópályázattal!

Otthon, édes 
A Gyulai Pálinkaház kóstoltató vendégfogadójának kialakítása biztos kezekbe került, ami a végeredményen meg is látszik, minden elismerésem! A belsőépítészek, Lovas Cecília és Rothman Gabi, vagyis az StdioLR csapata felelős az alábi enteriőrért. 


Tovább: Páleszház dizájn 

Mindennapi betevő
"I am a virus." - mondja Pieke Bergmans holland designer. Ő egy kreatív kór a vizuális egysíkúság ellen és munkáival fertőz minket. Ám legyen.


Tovább: Fertőzzön meg a Design! 

Manzárd café 
Verner Panton, akinek 1998-ban - halála évében - a Dán királynő lovagi címet adományozott, azok közé a korszakalkotó zsenik közé tartozik, kinek életműve ma már kötelező egyetemi tananyag. Erre a rendkívüli emberre emlékezzünk most az általa tervezett egyedi asztali, álló és mennyezeti lámpák szubjektív showjával.

Tovább: Retrospektív: Verner Panton lámpák  

Lisztesláda
Ahogy elnézem nem valami nagy ördöngösség elkészíteni, viszont szülinapi tortának több mint jóság, ha a delikvens szeret Legozni. A Lisztesláda nem épp gasztroblog, recept tehát nem lesz, de az ötletet vihetitek!



Tovább:  Lego torta

Gyerekszoba
A Gyerekszoba blog is erőteljesen kampányol az ízléses, igényes képekért, amit a gyerekszobákba lógathatunk. Sorozatukban most Melanie Mikecz amerikai képzőművész képeivel ismerkedhettek.


Tovább: Képet a gyerekszobába 62.

Designpumpa
"Veszünk egy nagyjából hagyományos kiosztást, rádobunk egy asszimetrikus tetőt, aztán addig fűrészeljük a makettet, amíg érdekes nem lesz." - a dramatizált változat szerint így alakult ki a csendes, japán, kertvárosi környezetben álló Montblanc House, ami tényleg érdekes lett.



Tovább:  Érdekesen különböző ugyanolyan... - családi ház, Japán

Ágy-asztal-tv
Vintage hangulat, élhető terek, személyes holmik és a költészet


Tovább: Költészetnapi

Dekooder 
Eheti cikkem a dekooderen: treehouse, azaz lombházak kalandvágyó gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek.


Tovább: Mintamókus

Dekooder extra 
A Kisebbségi és Emberjogi Alapítvány (KEJA), amely az idei év áprilisától, három hónapos, átfogó kampányt indított a negatív diszkrimináció ellen. A dekooder csapata is kapcsolódik ehhez egy felhívással!


Tovább: Pozitív példákkal a diszkrimináció ellen!

Share

Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

agnes szucs írta...

el sem hiszem, hogy megint elfelejtettem kimenni a WAMP-ra. :(
A legótorta nagyon vicces, tetszik!

á
:)