2010-11-08

Apróságok otthona

Nem is olyan sokára, november végén veszi kezdetét az adventi időszak. A lakásban hétről hétre szaporodnak majd a díszek, no meg a teendők. Mindenki másképp éli meg a várakozás heteit, nálunk - gondolom mint minden kisgyerekes családban - a srácok mindennapi csodavárása köré épül fel minden. A Mikulásnak már nyáron írtunk (igen, júliusban...), és most, hogy egyre korábban sötétedik, hamarosan "lehull a tél" (nem a hó...). Az adventi naptár sarkalatos pontja ennek az időszaknak, aminek elkészítésére összpontosítottam minden évben az év végére maradt kreatív energiáimat. Idén szakítottam a kézműves hagyományokkal, mert a Butlers-ben találtam egy nagyon helyes darabot. A kisház türkiz-arany dekorja tökéletes, apró rekeszei pedig már csak arra várnak, hogy megtöltsék őket.


Azoknak, akik nem csábulnak el az áruházi készletek láttán, gyűjtöttem pár példát az otthon elkészíthető darabokra. (Vész esetén a többsége megrendelhető az etsy.com oldalon.) Egyik személyes kedvencem a muffinsütőformát felhasználó változat, biztos azért, mert itthon lapul egy teljesen érintetlen darab (igen, létezik még ember, aki nem sütött muffint), így legalább lenne értelme. A másik, amit szívesen vennék, azok a boGárkrea oldalán talált kedves vászontasakok (utolsó kép). 




Nálatok mit rejt majd az adventi naptár? Aki elkészül saját készítésű darabjával, küldjön róla fotót, közzéteszem! (kedvencotthon@gmail.com)

  
Forrás: saját fotó, 
www.etsy.com: amillionideas, sweetpetunias, nouveaudesign, lotuspaperie, sweetpetunias, thymbyldesigns, prettyswank, tictactogs, willowcreeksigns, OhHelloMagpie, 
www.flickr.com: relentlesstoil, pinkchalkstudio

Share

Szólj hozzá!

5 megjegyzés:

FKriszti írta...

Nálunk zokni, apró csoki , cukor, rejvényújság...Mikor mi jut eszembe.Nehogy azt gondolja bárki is , hogy a nagyobb gyerekek már nem igénylik az adventi meglepiket!Az enyéim már 15,12 évesek , de most is felkerül a falra a saját készítésű naptár.

Kedvenc Otthon írta...

Szia Kriszti, köszi, hogy írtál! De jó, hogy a nagyobbakra is gondoltok! Igazság szerint még talán én sem nőttem ki ebből, örülnék, ha vki mindennap meglepne valami aprósággal :))

Dekorella írta...

Nagyon inspiráló összeállítás! Bár van itthon évről-évre újrafelhasználható, de most annyira kedvet kaptam ahhoz, h kreatív legyek. A meglepi pedig minden évben jól jön a felnőtteknek is. Nem csak a lányomnak, a férjemnek is megtöltöm a kis zsebeket! :-)

Kedvenc Otthon írta...

Nálam eddig szalvétába csomagolt, szalagra kötözött verzió volt, és dekorált gyufásdobozokba rejtett apróságokra is volt már példa. Legutóbb pedig együtt festettük meg naptár alapját a gyerekekkel.

Szentgyörgyi Kata írta...

Idén nem lesz időm kreálni semmit, úgyhogy valószínűleg veszek egyforma bébizoknikat, apró facsipeszeket, és egy zsinegre felcsipeszelem őket. A zoknikba pedig apró ajándékokat dugok.