2010-09-20

Csigaház

Lassan a végéhez közeledik az a lakber képzés, amin én is részt veszek, kezd bedurvulni. Az év végi vizsgafeladat kapcsán sorsolással döntöttük el, ki milyen stílusban álmodhatja meg a háromszintes családi házat, nekem az organikus jutott. Mit is mondhatnék??? (A tanárom is olvas...) Ha a neten elmerülünk a keresésben, rögtön az elsők között felbukkan a mexikóvárosi Nautilus-ház, amelyet egy helyi építésziroda, a Senosiain Arquitectos segítségével álmodott és valósított meg magának egy kétgyerekes házaspár még 2006-ban. A ház formáját a nautilus-kagyló ihlette, berendezésében is a természetes formák, anyagok, felületek, színek dominálnak. A csigaház kissé extrém (szakértők szerint leginkább elvetemült) példája az organikus belső tereknek, de az biztos, hogy a vonalzót a tervezéskor messzire eldobhatom. 



Forrás via


Share

Szólj hozzá!

4 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Huhhh, sok sikert hozzá!!! :)

Koós Miklós írta...

ez a csigaház max annyiban organikus, hogy emlékeztet egy csigára és ebben ki is merült. ez nem organikus, hanem szimplán a kivagyiság remek példája, a semmire sem használható terek egybefűzése.
ha már organikust kell tervezned, szerintem tanulmányozd inkább a szecessziót és Makoveczet.

Klein Kinga írta...

És a körívsablon az má nem is vonalozó? :)

Hunszil írta...

Nekem tetszik, bár nem tudom mennyire tudnék együtt élni a növényekkel együttjáró kis élősködökkel:))) egy kísérletnek jó.
Tetszik a gyönyörű üvegablak és a fények. Egy biztos ez nem egy funkcionálitásra törekedtek. Gyerekekkel pedig, hát érdekes... bár a házban az örök tavasz uralkodik és ha nem söpröm a leveleket a nappaliban? :))