2010-08-27

WAMP - Part 5

Dorkát másfél éve kerestem meg a WAMP-on. A sorházi lakásunkban belül már minden készen állt, amikor kezdtünk eszmélni, hogy kellene kívülre is néhány apróság, pl. házszám sem ártana. A barkácsboltok kínálatának szemrevételezése után sürgősen más megoldás után néztem, így jutottam el a fiatal üvegtervező iparművész Nagypál Dorottya honlapjára. Innen már egyenes út vezetett a WAMP-ra, ahol ő is rendszeresen megjelenik a munkáival, és beszereztem nála a számokat az alábbi zöld kollekcióból. Iszonyú hálás voltam az egyedi darabokért:


Legutóbb a következőket találtam még a standján - ezekre később visszatérünk:


Kezdetben kerámiával foglalkozott, majd az üvegművészet felé fordult, a MOME-n szerzett diplomát. Azóta számos hazai és nemzetközi fesztiválon, kiállításon megjelent alkotásaival. A környezettudatosság jegyében a  feleslegessé vált anyagok, üveghulladékok újrahasznosításával is foglalkozik, így születettek meg az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a WAMP Re-Üveg címmel tavaly ősszel meghirdetett pályázatára borosüvegekből átformált vázái és csillárja is.



Maradjunk még egy pillanatra a recycling-nál. A buli után megmaradt pálinkás vagy unicumos üvegekből csiszolással és ragasztással stílusos feles poharak is készülnek. Zseniális!


Igényes szobakertészeknek ajánlom ezeket a csinos virágpálcákat és virágtartókat (le a műanyaggal!):


Az automata öntözést sem kell többé irigyelnünk a kerttulajoktól, ha beszerzünk egy ilyen mákgubó formájú üveg viráglocsolót, ami a virágföldbe szúrva cseppenként adagolja majd szobanövényeinknek a vizet:



Dekorációként az üvegplasztikákról se feledkezzünk el, Dorottya kedvelt témái a víz különböző megjelenési formái, amik az üveghez nagyon hasonlatosak: vízgyűrű, vízhullám, hó, jég, kristályok...


Néhány terméket megvásárolhattok a BoltMűhely webshopjában, a Rododendron üzletében, illetve a WAMP-on (vásár legközelebb most vasárnap, augusztus 29-én), Dorottya honlapját pedig itt találjátok.


A WAMP-sorozat korábbi részei:

WAMP Part 1: Majoros Zita és a PRINTA
WAMP Part 2: Marosi Kriszta és a PSYCAT
WAMP Part 3: Csernus Ági és a Figurka Design
WAMP Part 4: Heim Zsuzsi és a PUcc

Ha tetszenek Dorottya munkái, oszd meg a linket másokkal is.
Csatlakozz, és kövesd a blogot a facebookon.
Itt válhatsz az oldal rendszeres olvasójává!

Forrás 1, Forrás 2, Forrás 3 


Share

Szólj hozzá!

2 megjegyzés:

2Tarot írta...

I love the website, go day to see him ever again post. Congratulations and published as yet.
How about the article, is that other, very interesting.Maybe you'd let you comment on my site.
Anyway, blog is great. Good luck!

Szilvai írta...

Amikor még voltak üvegtechnikusok a városban, akkor már (pl. 70-es évek) nagy divatja volt a sörösüvegből poharat készíteni. Persze aki nem élt akkor, nem is emlékezhet.:)