2016-03-29

Húsvéti kulináris kalandozás Palkonyán


A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén, április 2-3-án. 

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
Hú!SVÉT+7 esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha. Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A szervezők rengeteg finomságot, friss vidéki levegőt,  és egy főnyereményt is ígérnek, amennyiben Tiéd lesz a legjobb, Instagramra #svetface néven feltöltött páros szelfi, amihez csak egy stílusos séfet kell levadásznod.  


A programban részt vevő éttermek:
Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében * Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban * Baricska Csárda, Balatonfüred - a Faluházban * Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban * Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán * VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán

Meghívott vendégek:
Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet * Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház * Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha * Pesti Burger&Bár, Budapest – Palkonyha * Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha

Kövesd az eseményt a facebookon

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: