2011-01-07

Gasztro&Design: Még több kakaót!

Gyerekkori élményeimből kiindulva az akkori lakásbelsők színeiben több volt a kakaótartalom mint a csokikban az ábécék polcain. Mára a trend megfordult: időközben mindenki prémium kategóriás étcsoki-fogyasztóvá válhatott, viszont úgy tűnik, mintha a lakásban csak a konyhában halmoznánk a kakaót. Pedig a lakberendezés megbízható barna-fehér párosa tud valamit.


Ha otthonos, meleg hangulatra vágyunk, padlóburkolatként érdemes a barna sötétebb árnyalataiból választani - a föld hangulatát idézik. Ha van elég természetes fény, a falakon is jól mutat, pláne, ha nem terítjük be vele az egész szobát, csak 1-1 falat emelünk ki vele. Sárga, narancs, arany, okker vagy ezüst színekkel kombinálva nem tévedhetünk.


A barna rajongói állítólag türelmes, nyugodt emberek, akik élvezik az életet, így nagy valószínűséggel nem mondanak nemet egy kis csokis bonbonra. Ők jobb, ha tudják, hogy az étcsokoládé kakaótartalma legalább 43%-os, ideálisabb esetben 55-75% (a keserűcsokié még magasabb: 85-90%). A magas kakaótartalmú csoki sok-sok kedvező élettani hatással bír. Kutatások szerint pl. a köhögéscsillapító hatása sokkal jobb, mint bármilyen patikai szirupé (tesztelés céljából nem lesz nehéz itthon jelentkezőt találni).



És a lényeg: az új Gasztro&Design rovatunkban a bonbon készítés fortélyairól olvassatok az A'la carte Kulinária blogon, guszta fotókkal, itt! Plusz 1 tipp: szilikon alapú csokikészítő formákkal találkoztam a Butlers-ben.

Forrás 1, Forrás 2

Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: