2014-03-31

Programajánló: Kulináris randevú



2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont.


Mit kell tudni a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról?
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első „gasztrorandevú”, amely közel hozta egymáshoz a „műértő” közönséget és az akkor még nyolc, ma már tizenhárom innovatív vidéki konyhát vezető séfet. Az összefogás célja, hogy az ínyenc utazók számára új vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljon, illetve a magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves éttermeket családias rendezvények keretén belül népszerűsítse.

Április 19: lassulj le Palkonyán!
- A helyszínen 10 órától rövid sétával bejárható udvarházak és műemlék pincék várják az érdeklődőket, ahol finom borok, kemencés és grill ételek, házi sütemények kóstolhatók. A gyerekek kedvét kézműves programokkal, illetve tanyasi állatsimogatóval keressük.

- Villányban 19 órakor kezdetét veszi a Hernyák-Gere gourmet borvacsora a Mandula Étterem és Bor-Bárban. A borvidékeken átívelő, egész estés ízutazáson a Gere és a Hernyák család ifjú tagjai kalauzolják a vendégeket. Asztalok korlátozott számban a mandula@gere.hu címen foglalhatók.

Április 20. vasárnap: végre Hú!SVÉT!
- Április 20-án délben indul az élet a mini SVÉT-nek helyszínt adó Mandula Étterem és Bor-Bárban, ahol a résztvevő éttermek egy hatfogásos, tematikus Hú!Svéti menüvel készülnek, melynek ára 6000 Ft, ez 12 órától 15 óráig fogyasztható. A gördülékeny kiszolgálás érdekében a részvétel regisztrációhoz kötött (husvet@svet.hu). 

- Ezt követően 15 és 18 óra között kötetlen sétakóstolásra van lehetőség, ahol korlátozott adagok állnak a vendégek rendelkezésére. Aki nem a szűkített választékból szemezgetne, annak érdemes a 12 és 15 óra közötti időpontra regisztrálnia. Regisztráció a 15 és 18 óra közötti idősávra nem szükséges.

- Résztvevő éttermek: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Hernyák Birtok – Etyek, Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, Walter Vendéglő – Perbál, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma. Vendégek: PalKonyha – Palkonya, Erhardt Étterem – Sopron.

- A falatokhoz a zenét a III. GERE Jazz Fesztivál egyik emblematikus fellépője Joe Fritz és zenekara, továbbá Pesti Zoli blues zenész szolgáltatja.

Kis ízelítő egy korábbi eseményről:


Stílusos Vidéki Éttermiség 4.0 from E-motion Pictures on Vimeo.


A kulináris randevúkról folyamatos híreket a www.svet.hu oldalon vagy a Facebook-on találtok: www.facebook.com/stilusos

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: