2011-06-29

Nyár a teraszon: ötletek, lelőhelyek, infók

Zajlik még nálatok a kisebb-nagyobb teraszok, erkélyek szépítgetése, nyáriasítása vagy már minden a helyén és a nyári estéken, hétvégéken csak belehuppantok a tutiba? A nyár egyharmadán ugyan már túl vagyunk, de aki úgy mint én, idő/energia hiányában eddig halogatta és/vagy a szokásos fáziskésésben van, annak hoztam két saját összeállítást. 

Az egyiket, ami bazár-jellege okán elméleti síkon marad, a panyizsuzsi pont magazin nyári számába készítettem. Az aktuális kedvenceimet találjátok rajta, a választás persze nem volt egyszerű, mert számtalan stílusban rengeteg mindenre szívesen lecsapnék. A képek mellett megtaláljátok a termékek beszerzési forrásait is. 
  


A Basic kültérre való és beltéri ülőalkalmatosságokban is verhetetlen kínálattal rendelkezik, minden infót megnézhettek a weboldalukon. 

A Butlers üzleteit sokat emlegetem, nem véletlenül: színes, játékos, stílusos lakberendezési kiegészítőket találtok náluk. Budapestiek előnyben, a nagyobb bevásárlóközpontokban belefuttok az üzleteikbe, vidékieknek jó hír, hogy webshopot is üzemeltetnek, 15 ezer Ft vásárlás felett ingyenes házhozszállítással. A nyári kollekció egyes darabjai már akciósan várnak Titeket! 

A babzsákjairól ismert Blup! a legkülönfélébb nagyságú, mintájú, színű függőágyakat, függőszékeket is forgalmaz, szintén lehetséges a webshopos rendelés. A másik, Téli Judittal és Kerekes Katával közösen a gyakorlatban is megvalósult - igaz, egy fotózás erejéig Petráék teraszán, két hete találkozhattatok vele a Nők Lapjában. Kétféle terasz-részlet született, az egyik egy nagy helyigényű, masszív kovácsoltvas garnitúra felöltöztetésével, a másik az apró erkélyekre/kisebb költségvetésre optimalizált, újrahasznosított ládák (köszönet Juditnak) komfortosításával, zöldesítésével (Enterifleur). Az alábbi részleteken ugyan nem látszik, de a fenti beszerzési forrásokon kívül figyelmetekbe ajánlom a Voravan vadiúj termékeit is. Az egymásba illeszthető, rugalmas anyagú dekorációkat talán már ismeritek, mi most a terasz asztalon használható színes alátétekkel ismerkedtünk. 


Csatlakozzatok a Kedvenc Otthon facebook táborához további ötletekért, katt ide!

2011-06-28

Konyha a szabadban

Szép konyhát fotóztunk a minap, bár nem esetem a nappalival egy térben lévő, mindenfajta szeparációt nélkülöző változat, ez igazán takaros volt a térben álló, különleges formájú, ívelt bútorszigetével. Jövök nemsokára a számomra ideális, lakókonyhához méltó méretekkel és berendezéssel rendelkező példákkal, addig is itt egy szezonális változat, a vidéken megszokott nyári konyha modern köntösben. Eltekintve a habos rózsaszíntől, nagyon is el tudnék egy ilyet képzelni a kertben!


2011-06-27

Kőház délen

Francia vidéken járunk, olyan környéken, ahol a belbecs szinte másodlagos a nyálcsorgatós külsőhöz képest. Ennek a türkiz spalettás kőháznak minden zuga szeretnivaló, az eklektikus, színes, modern, vagy épp puritán belső terektől kezdve ar árnyas teraszokig, udvarokig minden "kell"-kategória!


2011-06-23

Lerakó / kis asztal / dohányzóasztal - Te mire használod?

A design a dohányzóasztalokat sem kíméli, minden valamire való tervező, mondjuk így, letett már valamit az asztalra ez ügyben... Nem tudom, megfigyeltétek-e már, de ez az a tipikus bútordarab, ami, ha van, tuti útban van, folyton belerúgsz. Vagy egy idő után lim-lom lerakóhellyé válik. Esetleg már lerakóként sem üzemel, hiszen a lábadnak is kell hely valahol. Ha meg nincs, akkor hiányzik. Szóval kell.

A hagyományos kanapé + 2 fotel + középen dohányzóasztal merev elrendezésből már régen kiléptünk, a fotel sokszor hiányzik (megjegyzem, méltánytalanul hanyagoljuk), van sarokkanapé, van pad, meg ottomán. A kis asztal centrális helyzete korántsem evidens, lehet, hogy csak oldalt bújik meg, a kanapéhoz kapcsolódik, netán több darabból áll és alkalomadtán puzzle-szerűen egymáshoz illeszthető, szóval multifunkcionális. A lényeg, hogy jó szolgálatot tegyen, és persze, az sem árt, ha közben még ránézni is élvezet.


Asztalok és tervezőik / forgalmazók, gyártók:

Moooi ‘Crochet’ / Marcel Wanders / Space
Solid Block / Mark Tuckey
Nautilus / Natuzzi
B & B Italia ‘Eileen’ / Antonio Citterio / Space
Bois / Hermon & Hermon
Java / Freedom
Third Leg / Hecker Phelan & Guthrie / Mark Tuckey
Oriental / Orient House
Kartell ‘T-Table’ / Patricia Urquiola / Space
Minotti ‘Smithson’ / Rodolfo Dordoni; ‘Cernobbio’ / Gordon Guillaumier / De De Ce

2011-06-22

Papír minden mennyiségben

Ha bejött nektek a felturbózott rizslámpa, szerintem az alábbi DIY ötleteknek is lesz kivitelezője. Az alapanyag ezúttal is az Ikea gömblámpája. A képek feletti linkeken megtaláljátok a részletes útmutatót!

Fodrozódás kávéfilter papírokból 


Lámpa csíkokra vágott papírból


Virágszirmok zsírpapírból


2011-06-21

Rizslámpa felturbózva

Népszerű az ikea-hack, avagy az ikea termékek átalakítása.  Akár úgy, hogy ezek a jellegzetes svéd design darabok más funkciót kapnak, vagy úgy, hogy a dekorálásukkal sikerül elfedni "ikeás" jellegüket. A legolcsóbb rizslámpa felturbózására már sok érdekes példát láttunk. Az alábbi módszer azoknak fog kedvezni, akik szívesen elbabrálnak a díszítéssel, és bírják idegekkel a kb. 80 papírkorong felragasztgatását. A végeredmény egy óriási gyümölcsre emlékeztet, ettől függetlenül tökéletes kelléke lehet a nyáresti buliknak! Szóval, hajrá!