2018-07-22

Fotóim az Erdei Kisházban

Néhány hónappal ezelőtt kedves barátnőm, Juditu megkeresett azzal, hogy az egyik projektjéhez fotókat kérjen tőlem. Több szempontból is boldoggá tett a gondolat, és lelkesen rávetettem magam a feladatra. Hobbifotósként többezer képet lövök évente, akármerre járok vagy kirándulunk, utazunk, a gép mindig nálam van. Időnként lamentálok a tömegével készült, nyomdai minőségű képek fölött, hogy milyen jó lenne, ha nem a laptopom archív mappáiban végeznék, de eddig még mindenféle konkrét kapacitáshiány és homályos halogatás okán semmit se kezdtem velük azon túl, hogy időnként a barátokat, a családot vagy épp a Facebook és az Instagram (vagy itt) népét boldogítom velük. 

A kérés természetben készült, főleg állatos képekre vonatkozott (hogy miért, nemsokára kiderül), és mivel nem természetfotós vagyok, alaposan át kellett böngésznem néhány évet az anyagaim között. A válogatás végeztével a barátnőmre bíztam a döntést, a shortlist-nek nem nevezhető kb 50-es csomagból. Azt a 12 fotót, amire Juditnak és a helyszínnek szüksége volt szuper minőségben a Netprinternél nyomtatták ki.



Miután felvágva egyesével keretekbe kerültek, elfoglalták a helyüket is, mégpedig a noszvaji Erdei Kisházban, amely Juditu segítségével bő egy év munka után megújult és júniustól vendégházként üzemel. 



A valamikori Amúr Büfé-ből kialakított kedves kis házikó három szintből áll. 1-1 konyhával ellátott közösségi rész, 1-1 fürdőszoba, valamint 2-2 háló található a földszinti és az emeleti részeken, ezt egészíti ki az apró kis tetőtéri hálófülke. Az erdei hangulat és a kilátás a tóra pazar, kint is bent is élvezhetjük a nyugodt körülményeket, kirándulást vagy rossz időben társasozhatunk, filmet nézhetünk, olvashatunk - erről mind gondoskodik a ház berendezése. A környezethez illő, sok fa anyagot, felújított régi és új bútorokat, kiegészítőket felvonultató házban picit mindenhol ott van Juditu keze nyoma, a terekben pedig elszórva itt-ott a fotóim, amire persze nagyon büszke vagyok!









 




Az egész évben nyitva tartó (fűthető) komfortos házikóban jó időben mindkét szinten élvezhetjük a nagy teraszt, pihenőbútorokkal, hencsergővel, homokozóval, grillsütővel, de emellett szabadtéri infraszauna, fürdődézsa és borospince teszi fullextrássá a szolgáltatást.










Remélem, sokan fogjátok élvezni a ház vendégszeretetét, minden további infót megtaláltok az Erdei Kisház oldalán. Hamarosan én is ellátogatok, és a képes élménybeszámolót veletek is megosztom majd!

FONTOS: Árakról és szabad időpontokról ezen a linken tudtok tájékozódni.

Fotók: Varga Judit


Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

harry írta...

Don’t tell me that these photos are just your hobby; they are better than a lot of professional photographers out there. I also love to take photos and wanted to pursue it as my career but my parents wanted me to become a psychologist and I’m trying my best to be one but their dream will only come true if somebody could Write My Assignment For Me.