2012-08-09

Mindent elborító lego kockák - avagy hogyan vágj rendet a káoszbanA lego szinte minden háztartásba beépül, ahol gyerkőc van a háznál. Na jó, talán nem ennyire, mint ez a 20 ezer lego kockából épült korlát vagy mint ez a konyhapult...
Tuti nem dekorációs elemként jelenik meg, pedig nézzük csak, lehetne az is:


Én legóval pontosan olyan százalékban és minőségben találkozok, mint ahogy azt a facebook tábornak ma egy plakáttal prezentáltam, a játszószobában szanaszét heverő lego darabkák komoly sáncnak számítanak, ha  meg akarnék közelíteni valamit a fiúk táborában. Szerencsére a srácok fordítva vannak ezzel, a játékot élvezik és nem bosszankodnak a hatalmas rumlin, megteszem néha én helyettük. Mára már kezelhetetlen mennyiséggé duzzadt a játszószőnyegen magasodó legóváros és annak még meg nem épült, ömlesztve tárolt darabjai, így tárolórendszer után kell néznem. Nincsenek illúzióim afelől, hogy így aztán rögtön rend lesz (egy játszószobában az amúgy is, hogy nézne ki...), de talán koordinálhatóbb lenne a pakolás.

Az első triviális ötlet az ágyak alól kigördíthető tárolók rekeszekre bontása:


A következőnél fa ládák hasznosulnak újra görgőkkel és rekeszekkel. A rekesz nélküli változat gyakorlatilag egy mozgó terepasztal 1-1 installáció megőrzésére (a táblára mintha csak az enyéim írtak volna...):


Ugyanez a strukturálás megtörténhet egy komód fiókjaiban is. Ilyen fa tárolórekeszeket biztos találtok hobbiboltban, játékboltban, de ha a fiók mérete megengedi, talán még az ikea rendszerezői közül is válogathattok a belsejébe:


Vagy lenyúljátok egy ezermester családtagtól a szerszámosládát:Ez a megoldás ugyan nem a szortírozást segíti, de ha kevés a hely, jó szolgálatot tehet, ügyes kezűek meg is varrhatják:


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk a lego papírok között is nagy a keveredés, kidobni persze semmit nem lehet. Egy irodai rendszerezőben átláthatóak lesznek:


Aztán itt a jó öreg ikeás játéktároló, egy kis feliratozás segíthet a problémán:


A kisebb asztalok átalakulhatnak mini-terepasztallá:


De összedobhatunk egy minden igényt kielégítő gigászi változatot is (már csak egy plusz szoba kellene lassan):A kedvencem ez a játékfigurás installáció. Ilyen minirekeszes falipolc könnyen beszerezhető, aztán sorakozó...


A profik ezt is legoból építik:Készülhet belőlük személyre szabott kulcstartó is:


Mobil változat, pl. utazásra vagy tematikus egységek létrehozására:


A kirándulós változat (ilyen fadobozt szintén kaptok minden hobbiboltban):


És ha valaki nagyon menő akar lenni, méretes lego dobozokban tárolja a kis darabkákat:


Jó szórakozást/rendrakást!

Via 

Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

Solyalady írta...

Mi most fogunk ebbe bele nőni! Nagyon jókor jöttek ezek az ötletek!
Köszönöm!